Deel dit artikel:

Wahoo geeft Elemnt Bolt een kleurenscherm

Wahoo vernieuwt de compacte en aerodynamisch Elemnt Bolt. De fietscomputer heeft een goed leesbaar kleurenscherm en uitgebreide navigatiefuncties gekregen. Het gebruiksgemak en de vlotte verbinding met de smartphone blijven gelukkig bewaard.

De Bolt heeft nu een scherm met 64 kleuren en een hoog contrast, waardoor de gegevens nog makkelijker af te lezen zijn. Het 2,2 inch grote scherm is bovendien gemaakt van duurzaam, krasbestendig Gorilla Glass. De Elemnt Bolt beschikt nu, net als de Roam, over Smart Navigation, waarmee gebruikers die van hun geplande route afwijken automatisch worden omgeleid, van bestemming kunnen veranderen, terug naar het beginpunt kunnen rijden en hun ritten direct vanaf de computer kunnen terugvinden, zonder gebruik van de smartphone.

Een vernieuwde gebruikersinterface biedt aanpasbare, met kleur gemarkeerde velden, zodat het eenvoudig is om te focussen op specifieke gegevens. Een omgevingslichtsensor past bovendien automatisch de achtergrondverlichting aan om ervoor te zorgen dat het scherm altijd goed leesbaar is. Handig voor als de zon onder gaat of net veel feller begint te schijnen.

De aerodynamische, compacte behuizing is een doorontwikkeling van het bestaande slanke ontwerp van de originele Bolt. De Quick View-leds aan de bovenzijde van het scherm geven aan wanneer de volgende bocht komt, signaleren naderende Strava Live-segmenten en geven allerlei meldingen weer. Met een batterij die 15 uur meegaat en een ingebouwd geheugen van 16 GB kan je wel even voort. Dankzij de miljoenen kilometers aan wegen en paden die al vooraf zijn geladen, kan je meteen op avontuur vertrekken.

In combinatie met de Wahoo Elemnt-app kunnen fietsers eenvoudig hun dataschermen aanpassen, routes synchroniseren en gegevens analyseren. De IPX7 waterdichte behuizing van de Bolt is bestand tegen de meest regenachtige ritten of een mislukte rivieroversteek.

“De Bolt is altijd al bekend geweest om zijn slanke vormfactor en gebruiksgemak,” vertelt Wahoo ELEMNT Product Manager Megan Powers. “We zijn blij om de functies toe te voegen waar Wahooligans om gevraagd hebben, zoals een doordacht gebruik van kleuren op het scherm en Smart Navigation in een apparaat dat er geweldig uitziet op elke fiets. Net als al onze Elemnt gps-apparaten is de Bolt onderdeel van het Wahoo-ecosysteem. Of je nu de Multisport Handover-modus gebruikt om naadloos gegevens bij te houden tijdens een triatlon of om je Kickr te bedienen.”

Dit seizoen zullen elf professionele wielerploegen racen en trainen met BOLT, waaronder BORA-HANSGROHE, Deceuninck-Quick Step, AG2R, Alpecin-Fenix,Team DSM, Cofidis, Trek Segafredo en Beat Cycling. Enkele van ’s werelds beste triatleten zullen ook met Bolt rijden, waaronder Jan Frodeno, Lucy Charles, Alistair en Johnny Brownlee, Heather Jackson en Sarah Crowley.

De nieuwe Elemnt Bolt is vanaf vandaag te koop bij verschillende Wahoo-dealers in de Benelux voor 279 euro. De bundel (inclusief hartslagband, snelheid- en cadanssensor) komt later dit jaar beschikbaar voor 359,99 euro.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE