Deel dit artikel:

Waar blijft Vive le Vélo?

Wielerfans missen het avondprogramma Vive le Vélo van Sporza.

De Ronde van Frankrijk heeft een mooie opening gekend, maar toch missen de Belgische en Nederlandse wielerfans iets: Vive le Vélo, het avondprogramma rond de Tour de France dat Sporza jaar in jaar uit maakt. Pas vanaf dinsdag 12 juli, na het Europees kampioenschap voetbal, is het op de buis. Veel wielerfans dringen echter aan op een vervroeging.

‘Laat die voetbal nu maar hoor’, ‘Waar blijft Vive le Vélo?’ en ‘Nog geen Vive le Vélo? Dat kan niet waar zijn’ zijn slechts enkele van de vele reacties die we voorbij zagen komen. Sinds de Rode Duivels uit het voetbaltoernooi liggen, richten velen zich vooral op de Tour. Wielersupporters willen Vive le Vélo, maar presentator Karl Vannieuwkerke draait intussen de voetbaltalkshow Panenka. ‘Is er dan niemand anders die Vive le Vélo kan presenteren? Keuzes maken!’, reageerde Claudia Van Avermaet, de echtgenote van…, op Twitter.

Peter Vandermeersch heeft op het sociale medium ook van zich laten horen. ‘Is de eerste week van de Tour dan niet interessant voor Vlamingen?’, vroeg hij zich daar af. Hij meent dat Vlaanderen zich laat aftroeven door Nederland: bij de NOS is wél een avondprogramma te zien. In Het Nieuwsblad laat de VRT weten dat bij de totstandkoming van de sportzomerplanning keuzes zijn gemaakt. “Twee grote producties tegelijk is niet zinvol en budgettair onverstandig”, stelt woordvoerder Hans Van Goethem in die krant.

Gerelateerde artikels