Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voorjaarskleding Assos: sober, hoogwaardig en opvallende namen

Verlang je veel van je wielerkleding? Laat dan je oog eens vallen op de producten van Assos. Grinta! stelt in de modebijlage SHOT nieuwe Assos-kleding aan je voor. Bij het horen van de namen – SS.Laalalaijersey_Evo8 en holy white – zul je wellicht even met de ogen knipperen, maar echt: de kwaliteit mag er zijn.

Hoe sober Fatima’s Assos-outfit is, zo opvallend is de naam van haar shirt: het SS.Laalalaijersey_Evo8 (160 euro) om precies te zijn. Met spiercompressie voor optimale prestaties dankzij de racingFit snit die gemaakt is om te knallen op een tweewieler. Het witte rugpaneel is speciaal voorzien om koel te blijven. De kraag werd hertekend om strak, maar comfortabel aan te sluiten door middel van een dubbele laag textiel. De fietsbroek zonder bretellen (130 euro) die ze draagt – eveneens Laalalai – is voorzien van het 8 mm dikke S7-zeem. Dankzij de ‘regularFit’ kan dit exemplaar dienen voor alle soorten fietstochten. De IceColor-textielbehandeling zorgt ervoor dat zonlicht wordt gereflecteerd. Hierdoor vermindert de warmteabsorptie waardoor de spieren koeler blijven.

Lorenzo kiest voor het Equipe RS Aero truitje (160 euro) in een kleurstelling die Assos zelf ‘holy white’ gedoopt heeft. De focus ligt volledig op snelheid, met de zogenaamde ‘aeroFit’, de meest agressieve pasvorm in het gamma van de Zwitserse kledingproducent. De Stabilizer-stof op de rug is extreem licht maar sterk genoeg om volgeladen achterzakken op hun plaats te houden tijdens langere ritten doordat de stof enkel in horizontale richting rekt. De bijhorende S9 Equipe bibshort (200 euro) vertrekt vanuit een volledig herdacht ontwerp (waar maar liefst 6 jaar over gedaan werd). Het 180 gram lichte exemplaar beschikt over gekruiste bretellen die doorlopen tot aan het zeemvel. Het gepatenteerde rollBar ontwerp ontleent een aantal principes uit de rallysport, waarbij het zeem op de juiste plaats gehouden wordt ondanks het verplaatsen van je gewicht in bochten of het rechtstaan op de trappers. Ook siliconestrips werden overboord gegooid. Een siliconenbehandeling werd geweven in de beengrippers, waardoor de broek op zijn plaats blijft zonder een afdruk na te laten. Dankzij de UV-bestendigheid behoudt de equipe RS S9 bibshort bovendien zijn kleur.

Assos GT Cap

Spring eruit in het peloton of op je social ride met de GT cap van Assos (20 euro). Achter het stijlvolle MILLEgriffe design op de onderkant van het zonneklepje schuilt een high-tech superdeluxe pet in een halvemaanconstructie met een minimum aantal naden en luchtdoorlatende zijkanten.

Assos skinFOIL NS Summer Base Layer

Op warme dagen wordt het belang van een goede baselayer vaak onderschat. De mouwloze en lichtgewicht skinFOIL (60 euro) is verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering en optimaliseert de zweetafvoer en luchtdoorstroming.

Assos EVO7 Arm Warmer & Knee Warmer (beiden 40 euro)

De arm- en kniewarmers uit Assos’ EVO7-reeks zijn licht en dus handig om mee te nemen als je vertrekt bij milde temperaturen en verwacht dat het kwik een duik zal nemen.

Assos RS Aero SF handschoenen (50 euro)

Assos toont met de RS Aero handschoenen met korte vingers hoe ver een simpel accessoire kan afwijken van de standaard. De gestroomlijnde ‘no wrinkle’ vorm imiteert de ingewikkelde anatomische structuur van een menselijke hand die een fietsstuur vastgrijpt.

  • www.assos.com
  • Blader door de slider hieronder en doe inspiratie op

Gerelateerde artikels