Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voor fietsavonturen is Taiwan een place to be

Vincenzo Nibali is komende zomer één van de favorieten voor de Tour-zege, maar afgelopen najaar zette hij al een ander straf resultaat neer: hij won de KOM Challenge, met 105 kilometer één van de langste beklimmingen ter wereld. Waar deze uitdagende rit werd gehouden? In Taiwan. In een online special stelt het eiland zich als ideale fietsbestemming voor.

Een episch evenement voor wielrenners op Taiwan is de KOM Challenge (26 oktober). Deelnemers starten op zeeniveau in de stad Hualien en klimmen vervolgens over 105 kilometer naar 3.275 meter hoogte. Voor zowel getrainde amateurs als profs is dit een uitdaging hors catégorie (stijgingspercentages tot 27 procent). Vincenzo Nibali won bij de mannen de editie van 2017, Emma Pooley bij de vrouwen.

In de online special komen nog meer profs aan het woord, onder wie Roompot-renner Wouter Wippert. Hij won tot dusver drie etappes in de Ronde van Taiwan. “Van tevoren denk je: Taiwan? Oh, ik moet koersen op een eiland bij China. Maar als je het met één land niet moet vergelijken, dan is het China. Taiwan is behoorlijk verwesterd. Het is er schoon, het land is vooruitstrevend en op de toeristische punten in steden spreken de mensen Engels. De inwoners zijn zeer behulpzaam. En als je een dag in het zadel hebt gezeten, biedt de Taiwanese keuken alles wat je nodig hebt als renner.”

Met de online special, een uitgave van Taiwan Tourism Bureau en China Airlines, probeert het eiland zich te profileren als land waar niet alleen fietsen worden geproduceerd, maar waar het vooral goed fietsen is. Vanuit de Lage Landen vliegt de luchtvaartmaatschappij China Airlines meermaals per week rechtstreeks op hoofdstad Taipei. Uit cijfers blijkt dat steeds meer Vlamingen en Nederlanders voor een fietsavontuur naar Azië kiezen.

Gerelateerde artikels