Deel dit artikel:

Volledig recyclebaar zadel is Ergons eerste GreenLab Circular-product

Ergon geeft haar assortiment een duurzame touch met de lancering van het GreenLab Circular-programma. Producten hierbinnen zijn aan het einde van de levensduur volledig te recyclen tot eenzelfde product. Eerste wapenfeit is de lancering van het SR Allroad Core Circular-zadel.

Duurzaamheid is een begrip dat bij vrijwel alle bedrijven in de tweewielerbranche momenteel key is. Er gaat geen week voorbij of er wordt wel een duurzaam, groen of milieuvriendelijk product onthuld.

Ook het Duitse Ergon, bekend van haar zadels, stuurlint en grips, kan en wil er niet omheen. Ze heeft een nieuwe duurzaamheidsprogramma, GreenLab Circulair, dat als doel heeft om producten te ontwerpen die aan het einde van hun levensduur weer gerecycled kunnen worden tot hetzelfde product. Dit om het gebruik van grondstoffen – en dus afvalvorming – te verminderen.

Speciale constructie

Het eerste product binnen dit programma is de SR Allroad Core Circular, een zadel waarvan alle onderdelen te recyclen zijn voor de creatie van een nieuwe. Het zadel heeft een speciale constructie waarbij alle kunststof onderdelen gemaakt zijn van BASF polyurethaan en zodoende recyclebaar zijn. Het zadel is gemaakt met Ergons bekende CoreHD-technologie, dus het comfort en de rijkwaliteit die consumenten gewend zijn van Ergon blijven gelijk.

De zadelrails zijn gemaakt van roestvrij staal (Tinox) en kunnen met de hand worden verwijderd. Verfstoffen en een oppervlaktecoating zijn achterwege gelaten, wat zorgt voor de undyed looks en meer gemak bij de recycling. Qua cover is gekozen voor de NovaCoat-D-laag van BASF; ook die zorgt voor eenvoudiger hergebruik.

Uitbreiding

Ergon is van plan om het Circular-productassortiment verder uit te breiden. Binnenkort volgen er meer producten.