Deel dit artikel:

Vlammen in tijdrit over de Oosterscheldekering

Wielersportbond NTFU houdt de Neeltje Jans Time Trial (35 kilometer).

Op zondag 29 mei kunnen fanatieke fietsers een uitdaging van formaat aangaan tijdens de Neeltje Jans Time Trial. De tijdrit met een parcours van 35 kilometer over de Deltawerken en door Zeeland wordt georganiseerd door de NTFU, ondersteund door Trimbelangen Midden Zeeland.

Wielersportbond NTFU bestaat in 2016 zestig jaar. Reden voor de jarige sportbond om een aantal nieuwe evenementen te organiseren. De Neeltje Jans Time Trial is er hier één van. Het eiland Neeltje Jans is het start- en eindpunt van een tijdrit waar deelnemers individueel of in teams aan de start verschijnen. Het parcours van 35 kilometer is geschikt voor fanatieke fietsers die een goede combinatie van kracht en uithoudingsvermogen in zich hebben.

Klassementen
De Neeltje Jans Time Trial is een wedstrijd met een recreatief karakter. “We dagen de deelnemers uit om de strijd met zichzelf aan te gaan”, vertelt Ben de Weerd van de NTFU. “Het is een unieke gelegenheid om op deze locatie op laagdrempelige manier mee te doen aan een tijdrit.”

Er zijn tijdens de tijdrit drie klassementen: deelnemers kunnen individueel fietsen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen óf zij kunnen in een team van vier personen fietsen. Het eerste startschot wordt om 10:00 uur gegeven voor de individuele fietsers. Teams starten vanaf 13:00 uur. “Voor de snelste individuele fietsers wacht een leuke prijs”, aldus De Weerd. “De man en vrouw die de snelste tijd weten neer te zetten winnen een midweek of weekend op een park van Roompot Vakanties in Duitsland.”

Route
De route wordt volledig uitgepijld en is op GPS beschikbaar. Na een start op Neeltje Jans fietsen de deelnemers over de stormvloedkering naar Noord-Beveland. Een lus over landweggetjes brengt de fietsers weer terug naar Neeltje Jans. De Weerd: “Omdat we in een lus fietsen hebben deelnemers evenveel kans op wind in de rug als op wind tegen.” 

Meedoen
De inschrijving voor de tijdrit is inmiddels geopend. De Neeltje Jans Time Trial kost 12 euro voor leden van de NTFU en 15 euro voor niet-leden. Dit is inclusief koffie of thee vooraf, een pastamaaltijd en gebruik van de registratiechip. Wil je meedoen als team, dan kost de inschrijving 45 euro voor vier personen. Opgeven kan alleen via www.neeltjejanstimetrial.nl. Er is beperkt plek.