Deel dit artikel:

Video: Oleg Tinkov danst en scheldt na Sagans zege

"F*ck Valverde, F*ck them all", schreeuwt Oleg Tinkov.

Nog even en dit soort video’s behoort tot het verleden. Oleg Tinkov neemt na dit seizoen immers afscheid van het peloton. De excentrieke Rus was gisteren door het dolle heen na de overwinning van ‘zijn’ Peter Sagan in de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. Een journalist filmde Tinkovs gedrag bij de mediatent waar de Rus de overwinning uitbundig vierde. 

De geldmagnaat sprong en danste op zijn gebroken voet. Die brak hij in de jongste Giro d’Italia toen hij onderuit ging met zijn fiets. Tijdens zijn opvallende vreugdedans dacht Tinkov nog even aan de concurrentie: “F*ck Valverde, F*ck them all”, riep hij tussendoor. De journalist die het gedrag filmde werd even later aangesproken door de excentrieke teambaas. Hij maande hem te stoppen met filmen.

Bij de Franse televisie, waar hij zich even later aanbod, deed Tinkov zijn verhaal. “Dit is voor mijn team een fantastische, grote dag. Het is het eerste geel”, wist de Rus. “Ik heb er nog geloof in dat Alberto deze Tour de France kan winnen.” Hij benadrukte dat het echt het laatste sponsorjaar is. “Emoties op zo’n dag kosten nu niets, maar een WorldTour-team kost gigantisch veel.”

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE