Deel dit artikel:

Video: dit is de nieuwste wereldkampioen van Etixx-Quick Step

Na Fernando Gaviria staat ook Nicolas Coosemans op de hoogste trede.

Etixx-Quick Step heeft er een nieuwe wereldkampioen bij. En niet zomaar eentje. Na Fernando Gaviria, in maart nog goed voor goud in het omnium op het wereldkampioenschap baanwielrennen, staat ook mechanieker Nicolas Coosemans op de hoogste trede van een mondiaal toernooi: het wereldkampioenschap fiets inpakken.  

“Fietszakkenproducent Scicon vroeg aan alle ploegen die ze sponsoren of hun mecaniciens zo snel mogelijk een fiets konden demonteren en in een fietszak steken. Mijn tijd van 3’01 minuten tijdens de Tirreno-Adriatico was blijkbaar de snelste. En zeggen dat ik in het begin knoeide en dus zeker nog vijf seconden sneller kan”, aldus Coosemans over zijn gouden proef in Het Nieuwsblad.

Hij versloeg de nummer twee, Alejandro Torralbo van Team Tinkoff, met groot gemak. Die deed er namelijk 25 seconden langer over. Ook de mechaniekers van Cofidis, AG2R La Mondiale, Trek-Segafredo en Orica-GreenEdge waren in de race voor de opvallende titel. Wat onze landgenoot eraan heeft overgehouden? In ieder geval geen grote zak prijzengeld. “Als aandenken kreeg ik een… fietszak.”

Gerelateerde artikels