Deel dit artikel:

Verkopen van snelle speedbike zitten in de lift

Nederlandse markt noteert een groei (30,3 procent) in afzet speedbikes.

De populariteit van de speedbike heeft afgelopen jaar in Nederland relatief gezien een stormachtige groei doorgemaakt. De verkopen van deze snelle en gekentekende e-bikes plusten met 30,3 procent, zo blijkt uit cijfers van VWE. Dat is het bureau voor voertuiginformatie en documentatie. In totaal zijn meer dan 3.000 speedbikes op kenteken gezet.

De drie grootste speedbikemerken in Nederland zijn Sparta (2.914), Riese & Müller (907) en Stromer (472). Er zijn nog meer grotere leveranciers van speedbikes, maar deze komen niet allemaal in de databank van VWE voor. Dat komt onder andere omdat deze partijen gebruikmaken van de wettelijke mogelijkheid om dit snelle e-biketype zonder kenteken aan te bieden. Vanaf volgend jaar kan dat niet meer.

Het verschil tussen een gewone e-bike en speedbike is het verschil in ondersteuning van de motor. Bij de conventionele e-bike stopt de ondersteuning bij 25 kilometer per uur. Speedbikes, vaak ook speedpedelecs genoemd, gaan soms wel door tot 45 kilometer per uur. Vooral voor mensen die wat langere afstanden moeten afleggen en niet bezweet op de plaats van bestemming willen aankomen is dit ideaal. 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE