Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verken vóór de profs het parcours van de Ronde van Limburg

Hasselt en omgeving warmen zich op voor een fraai fietsevenement. Op zondag 5 juni is er de Toertocht Ronde van Limburg.

Op pinkstermaandag 6 juni is de Ronde van Limburg aan zijn 74ste editie toe. Het is de tweede keer dat dit onder de vlag van Flanders Classics en de vzw Limburg Demarreert gebeurt. Er staan 22 ploegen, waaronder 8 UCI WorldTeams, aan het vertrek. Zij krijgen tussen Hasselt en Tongeren bijna 203 glooiende kilometers voor de wielen. Op het menu staan onder meer: Nationaal Park de Hoge Kempen, een dubbele passage door Alden Biesen en een finale lus op grondgebied Tongeren-Borgloon.

Daags ervoor kunnen ervaren fietsers en wielertoeristen zich al uitleven op een gedeelte van het parcours. Op zondag 5 juni is er namelijk de Toertocht Ronde van Limburg. Als deelnemer rijd je een route van 80 kilometer en doorkruis je prachtige plaatsen als Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Borgloon en Kortessem. Starten kan tussen 8.00 en 10.00 uur. De start en finish zijn voorzien bij Quartier Bleu in Hasselt.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. Hierbij inbegrepen zijn: de verzekering, de fietsmarkt, een fotomoment en de bevoorrading onderweg. Vooraf ontvang je een gpx-bestand voor je fietscomputer. Onderweg is de route ook uitgepijld.