Deel dit artikel:

Verdwenen ultra-renner meldt zich na twee dagen: ‘I’m still alive’

Fancourt ligt 1,5 dag langs de weg, nadat hij is gevallen in Trans-Am Race.

Benauwde momenten voor ultra-cyclist Lee Fancourt. Tijdens de Trans-Am Race viel hij en was hij zeker 36 uur van de radar. Toen verschenen er plotseling weer tekenen van leven. Fancourt postte een video op Facebook om zijn thuisfront en volgers gerust te stellen. “Ik leef nog”, aldus de 39-jarige die bezig is aan de circa 7.000 kilometer lange tocht van Oregon naar Virginia.

Fancourt, die in 2015 al eens in 24 uur tijd door zeven Europese landen fietste, vertelt zijn volgers in de Facebook-video dat hij zich ziek voelde toen er ineens geen spoor meer van hem was te herkennen. Supporters verzochten de organisatie van de Trans-Am Race een zoektocht op te starten. Na ruim anderhalve dag meldde Fancourt zichzelf weer in een video. De fietser weet niet wat er is gebeurd.

“Ik kon geen water binnenhouden en voelde me heel erg slecht. Het volgende wat ik me weer herinner, is dat ik wakker werd langs de kant van de weg. M’n fiets is wat beschadigd en ik heb een behoorlijk grote blauwe plek op mijn heup. Ik moet wel van de fiets zijn gevallen, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Ik weet ook niet hoe lang ik hier heb gelegen. Het is me in ieder geval gelukt om in de schaduw van een boom te komen.” (foto: Facebook Fancourt)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE