Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veloo.com vereenvoudigt (ver)koop van tweedehands fiets

Op zoek naar bijvoorbeeld een andere racefiets of mountainbike? Dat is in deze tijden niet altijd even gemakkelijk. De Belgische start-up Veloo.com biedt een digitaal concept dat het eenvoudiger maakt om een tweedehandsfiets te bemachtigen.

Veloo.com bestaat uit een website en mobiel platform. Het concept is erop gericht om beperkingen en uitdagingen bij de (ver)koop van een tweedehandsfiets weg te nemen. Het biedt enerzijds een logistieke oplossing zodra een fiets van de verkopende partij naar de koper moet. En anderzijds voorziet het in een vlotte en veilige transactie. De verkoper heeft snel zijn of haar geld binnen.

Initiatiefnemer is Michael Leidensdorf, een ondernemer uit Brussel. Hij kwam er tijdens de eerste corona-lockdown, vorig jaar, achter dat het aanschaffen van een nieuwe fiets niet gemakkelijk was. “Ik wilde naar tweedehandsfietsen kijken, maar ik merkte al snel dat de bestaande platformen mij niet tot kopen aanzetten en geen vertrouwen wekten. De missie van Veloo.com bestaat erin dit gat in de fietsenmarkt op te vullen, de codes van de tweedehandsmarkt op te schudden en ze ‘sexy’, aantrekkelijk en geruststellend te maken voor de consument.”

Mooi overzicht

Op de website van Veloo.com zie je een mooi overzicht van te koop staande fietsen. Er staan foto’s, een prijs en een duidelijke beschrijving bij. Als je op zoek bent naar een specifiek model, dan kun je aan de hand van filters je zoekcriteria aanscherpen. Door te liken, sla je favorieten op tijdens de oriëntatiefase. Het is gemakkelijk om in contact te komen met de verkoper voor vragen en eventueel een bod te doen.

Als er een deal tot stand is gekomen, hoef je weinig meer te doen. Veloo.com haalt de fiets bij de verkoper op en levert hem af bij de koper. Doorgaans duurt dit vier tot acht werkdagen. Het bedrag wordt op de bankrekening bijgeschreven zodra de koper de ontvangst heeft bevestigd. Wie binnen twee dagen na levering niets van zich laat horen, bevestigt de uitbetaling automatisch.

Uitbreiding

Het platform werd in april in beta-modus gelanceerd. Nu opent het zijn online deuren voor het grote publiek. In eerste instantie draait Veloo.com enkel in België en Luxemburg. Het bedrijf koestert plannen om over niet al te lange tijd uit te breiden naar Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Gerelateerde artikels