Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velocio lanceert Europese hersteldienst voor beschadigde kleding

Rijd je rond in fietskleding van Velocio en is er iets stuk? Velocio heeft vanaf nu Europese hersteldiensten. Voor het Europese vasteland werkt het samen met What Happened in Slovenië. Voor Britse fietsers wordt de reparatieservice geleverd door Apidura.

Het besluit om met herstelateliers te werken, heeft alles te maken met duurzaamheidsmotieven. Fietskleding wordt zo langer gebruikt. Dat vermindert de milieudruk aanzienlijk, zo heeft Velocio berekend. Door met zogeheten herstel hubs in Europa te werken, hoeven beschadigde kledingstukken bovendien niet meer terug naar de Velocio-fabriek in de Verenigde Staten gestuurd te worden. Dat bespaart vervuilende luchtvracht, komt de servicesnelheid ten goede en drukt de kosten.

Samenwerking

Velocio heeft altijd al een reparatieservice in de Verenigde Staten aangeboden. Daar komen nu dus extra hubs bij. Het kledingmerk kiest ervoor om deze niet zelf te exploiteren. Dat zou voor een partij van het kaliber Velocio te duur en onpraktisch zijn. In plaats daarvan is Velocio de samenwerking aangegaan met partijen die het herstelwerk deugdelijk en lokaal kunnen verrichten. De koppeling met What Happened in Slovenië, Apidura in het Verenigd Koninkrijk en Vélocolour in Canada zorgt voor relatief snelle dienstverlening.

Eerste stap

Ricky Buckenlei, het Europese hoofd van Velocio: “Apidura en Velocio varen een vergelijkbare koers als Velocio. We focussen op technologische productieprocessen en de ontwikkeling van eigen materialen en stellen functionaliteit en levensduur boven alles. We delen zelfs enkele ambassadeurs, dus het was een natuurlijke vervolgstap om te onderzoeken hoe we kunnen samenwerken en de impact van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid kunnen vergroten. Er moesten betere manieren zijn om zaken te doen. Dit is de eerste stap in een spannende nieuwe samenwerking en we moedigen andere partijen in de industrie aan om na te denken over manieren waarop ze kunnen samenwerken met gelijkgestemden om de impact van hun eigen duurzaamheidsinspanningen te vergroten.”

Video

Velocio vraagt regelmatig aandacht voor het belang van duurzaamheid. Vorige week lanceerde het Amerikaanse bedrijf de video The Trouble With Bike Apparel. Hierin komen experts aan het woord die uitleggen op welke punten in de (fiets)kledingbranche er ruimte is voor verbetering op het gebied van duurzaamheid.