Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

VDO introduceert fietsverlichting met RAI Keurmerk Fietsverlichting

VDO Cyclecomputing, met name bekend van de fietscomputers, breidt haar aanbod uit met een nieuwe lijn fietsverlichting. Deze heeft in navolging van de Duitse STvZO wettelijke goedkeuring nu ook het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) gekregen.

Het assortiment van VDO Cyclecomputing bestaat uit de Eco Light M-serie koplampen en de VDO Eco Light achterlichten RED en RED PLUS. Deze mogen sinds vorige week het keurmerk RKF. Belangrijkste features zijn dat deze lampen een niet-verblindende lichtbundel hebben, mooi op de weg schijnen en voortdurend branden (zonder knipperstand).

De Eco Light M-serie beschikt over krachtige koplampen. Eén daarvan is de nieuwe Eco Light M 60 met krachtige 60 lux lichtoutput. Deze schijnt tot wel zeventig meter. Daarmee is deze koplamp geschikt voor gebruik door allerlei type fietsers: mountainbikers, racefietsers, gravelbikers en forensen. Het maakt daarbij niet uit of de ritten over de weg of door het bos gaan.

Met remlicht

De RED PLUS is een USB-achterlicht dat zowel overdag als in de avonduren voor zichtbaarheid zorgt. De lamp is tot op vijfhonderd meter te zien. Daarnaast heeft dit achterlicht een remlichtfunctie. Hierdoor kan het verkeer achter duidelijk zien als je als fietser in snelheid mindert. De geïntegreerde bewegingssensor herkent automatisch wanneer de snelheid omlaag gaat en licht dan fel op.

Gerelateerde artikels