Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vanavond valt een nobele onbekende het uurrecord aan

Geen idee of werelduurrecordhouder Bradley Wiggins al last heeft van zenuwen, want vanavond wil de Nederlander Dion Beukeboom op de Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes in één uur verder geraken dan de 54,526 meter van Sir Wiggins. Aan de voorbereiding en het materiaal van de onbekende Nederlander zal het in ieder geval niet liggen.

Beukeboom koerst voor het Nederlandse continentale team Vlasman Cycling en heeft zijn naam niet gestolen want het is echt een boom van een vent. Vlasman is meervoudig Nederlands kampioen achtervolging en pakte in die discipline op het Europees Kampioenschap ook al bronzen medailles. Beukeboom en zijn entourage geloven dat met de atletische capaciteiten van de renner en het verbeterde materiaal de aanval op het uurrecord een realistische kans op slagen heeft. Beukeboom bereidde zich met coach Jim van den Berg (die ook Thomas Dekker begeleidde bij zijn mislukte uurrecordpoging) een jaar lang voor op zijn gooi naar het uurrecord.

Dion Beukeboom bracht ettelijke uren in de windtunnel van Flanders Bike Valley door en zal vanavond een op maat gemaakt tijdritpak dragen. In de windtunnel werd getest bij een constante snelheid van 56 kilometer per uur en met het op maat gemaakte Bioracer Speedmaster Suit geraakt Dion in één uur 500 meter verder dan in het standaard tijdritpak van zijn team. Ook de Bioracer aerosokken zijn goed voor 490 meter winst en voor de handschoenen komt er 170 meter bij. Tel daar nog de verbeterde aeropositie op de fiets bij en de keuze van de voor Beukeboom optimale tijdrithelm en je komt aan een totaal voordeel van 2.410 meter.

Dus als Dion Beukeboom er vanavond tussen 21 en 22 uur niet in slaagt om Bradley Wiggins van de tabellen te rijden, dan zal hij daarvoor niet zijn materiaalleveranciers met de vinger moeten wijzen.