Deel dit artikel:

Van Aert traint mét en koerst zonder bel dankzij HideMyBell

HideMyBell vult een belangrijke lacune in de fietsaccessoiremarkt op. De stuurhouder voor fietscomputers verbergt een fietsbel én is compatibel met een ruim scala aan sturen, stuurpennen en cockpits.

Na de introductie in 2015 heeft het unieke Nederlandse concept een aantal mooie updates ondergaan. Zo is de Bike Motion Award-winnaar, de HideMyBell raceday sl, nu voorzien van een duurzame stalen belklepel. Ook is de premium carbon houder met afneembare fietsbel veelvuldig in beeld bij de renners bij Team Jumbo-Visma. Het succesvolle team rijdt op alle verschillende fietsen met de houders van CloseTheGap. Maar niet alleen op de verschillende Cervélo-fietsen passen de HideMyBell raceday series, er zijn nu maar liefst 11 modellen. Daarmee scoort CloseTheGap uitmuntend als het om compatibiliteit met fietsmerken gaat. 

Raak je niet meteen wijs uit het HideMyBell-assortiment, dan zorgen we hieronder even dat je opnieuw het bos door de bomen ziet. Ga je voor de beste verhouding in prijs/kwaliteit en moet de houder voor alle gps-systemen geschikt zijn? Dan is de HideMyBell regular2 of de HideMyBell insider2 voor jou. De regular2 wordt geadviseerd voor racefietsgebruik met de computer mooi voor je stuurpen uit gemonteerd. De insider2 is een goede keuze voor off-road en gravel, want een stuurtas zit dan niet in de weg en je gps zit goed beschermd boven je stuurpen. Goed om te weten is dat alle houders geschikt zijn voor het ‘grootste’ toestel, de populaire Garmin Edge 1030/1040. Beide modellen zijn gemaakt van een met glasvezel versterkt materiaal en kunnen voor 39,95 euro de jouwe zijn.

Ga je voor maximale prestaties, rij je wedstrijden en zoek je het uiterste in je materiaal, dan is de HideMyBell raceday series een kijkje waard. Zo is de houder van een erg lichte en stijve kunststof gemaakt, die met carbonvezel is versterkt. De serie heeft uiteraard ook een bel, maar bij dit model is die er in een handomdraai af te klikken. In de verpakking vind je voor 59,95 euro ook direct een GoPro-steun. Ideaal om een lampje of camera onder de mount te bevestigen.

Voor een standaard stuur-/stuurpencombinatie is er de keuze tussen de ‘sl’ en de strak ogende ‘dm’. De direct mount-variant (dm) monteer je namelijk direct aan je stuurpen. De ‘dm’ is daarnaast ook voor de Giant Propel geschikt. Voor Trek- en BMC-systemen is er de ‘bb‘. Voor de specifieke cockpits uit één stuk is de ‘fi’-uitvoering de keuze. Dankzij het ontwerp met de sleufgaten als montage vind je altijd de juiste positie voor de GPS wat voor merk stuur-stuurpen je ook hebt.

Compleet overzicht van de modellen – compatibiliteit:

HideMyBell regular2 – out front houder
HideMyBell insider2 – offroadvariant
HideMyBell raceday sl – 31,8 mm stuurmontage
HideMyBell raceday dm – direct mount stuurpen
HideMyBell raceday fi – combinatiecockpits universeel model
HideMyBell raceday bb – Bontrager Blendr / Trek – BMC ICS
HideMyBell raceday ss – Syncros Creston iC sl / Syncros Fraser
HideMyBell raceday pm – Most iTal Ultra – Pinarello
HideMyBell raceday vm – Vision Metron
HideMyBell raceday cad –  Cannondale KNOT – Save system bar
HideMyBell raceday s5 – Cervelo S5
HideMyBell raceday cnn – Canyon H11 & H36 
HideMyBell raceday sd – direct stem mount: Specialized/Fzik/Cervelo/Easton/Syncros