Deel dit artikel:

Trek updatet Boone en Crockett

Nieuwe line-up van crossfietsen voorgesteld.

Als iedereen die ertoe doet in het veldritwereldje bij elkaar is, dan is dat het moment om je nieuws bekend te maken. Dus aan de vooravond van het WK in Zolder van aanstaande zondag, showt Trek zijn vernieuwde crossbikes.

Het zijn niet enkel nieuwe kleuren waarmee Trek verrast, maar de frames werden ook op enkele punten verbeterd en aangepast. Alle modellen (op Boone Race Shop Limited en Boone 7 Cantilever na) zijn voortaan voorzien van schijfremmen en 15 mm steekassen. De voordelen zijn duidelijk: hoger remvermogen, meer rem-precisie en een hogere stijfheid.

Bij topmodel Boone werd de IsoSpeed ontkoppelaar – die de zitbuis onafhankelijk van het frame laat ‘flexen’ – naar achteren verplaatst ten opzichte van het vorige model, en hij zit nu in lijn met de zitbuis, wat in combinatie met een iets bredere bovenbuis volgens Trek het schouderen van de fiets vergemakkelijkt.

Naast het schijfremmen-frame ziet een Race Shop Limited editie het licht, een op Sven Nys geïnspireerd model dat enkel die goeie ouwe cantileverremmen slikt.

De Crockett is er vanaf nu ook in disc-versie en met steekas, al blijft ook de cantilever-versie op de markt. De Crockett behoudt de Boone-identieke geometrie, zodat je ook op dit frame gerust een veldritcompetitie kunt betwisten.

De complete line-up van Trek’s cyclocrossfietsen bestaat uit 8 modellen: Boone Race Shop Limited, Boone 7 Disc, Boone 7 Cantilever, Boone 5 Disc, Crockett 7 Disc, Crockett 5 Disc, Boone FS en Crockett FS.