Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek presenteert zijn nieuwe e-mountainbikes

Trek's populaire elektrische mountainbikes Powerfly zijn grondig vernieuwd met een innovatief accu-ontwerp en met verbeterde componenten. Er zijn nieuwe hardtails, full-suspension bikes en long-travel bikes.

Trek presenteert een geheel vernieuwde lijn van zijn Powerfly elektrische mountainbikes. Bij de nog altijd toenemende vraag naar e-bikes zet de vernieuwde Powerfly een nieuwe norm voor gebruiksvriendelijke integratie. Alle nieuwe modellen hebben de exclusieve Removable Integrated Battery (RIB), waarbij de Bosch 500 Wh PowerTube accu volledig is geïntegreerd in de onderbuis. Niettemin is de accu gemakkelijk toegankelijk en dankzij de geïntegreerde afdekkap en het ingebouwde handvat vlot uitneembaar en net zo vlot weer terug te plaatsen.

Foto: zelfs op een e-mtb doet een lekkere koffie nog altijd deugd!

De ingenieurs van Trek pakten bij de ontwikkeling van de nieuwe Powerfly enkele belangrijke minpunten van geïntegreerde e-bike-accu’s aan. Door de accu niet meer daar te monteren waar vuil en modder zich kunnen ophopen, is het afnemen van de nieuwste Powerfly-accu’s (om ze op te laden, te vervoeren of uit veiligheidsoverwegingen) voortaan eenvoudiger en schoner.

De Powerfly-collectie bestaat uit drie categorieën: hardtail, full suspension (130 mm) en Long Travel (150 mm). De nieuwe OCLV Mountain carbon modellen in de categorie Long Travel hebben een betere integratie en ogen mooier dan voorheen, terwijl het gewicht verminderde en de rijeigenschappen verbeterd zijn. De Powerfly Sport hardtails zijn zeer compleet uitgerust, met spatborden, bagagedrager, fietsstandaard, en verlichting. Helemaal op maat van fietsers die onder alle weersomstandigheden en op elke ondergrond willen kunnen fietsen. De damesmodellen zowel in hardtail- als in full-suspensionuitvoering hebben comfortabele damesspecifieke contactpunten en een design met andere kleurenopties.

Foto: de Powerfly Sport is heel compleet uitgerust met spatborden, een drager, een fietsstandaard en verlichting.

Over de gehele lijn kregen de fietsen sterk verbeterde specificaties, waaronder betere voorvorken, krachtigere remmen met vier zuigers en sterkere banden. Alle nieuwe Powerfly modellen beschikken over een robuuste, voor offroad-gebruik geschikte Bosch Performance CX-motor. Met de bewezen mtb-frametechnologie van Trek en de toonaangevende fabrieksgarantie kun je als fietser met een gerust hart de trails op, vol vertrouwen in je fiets en in het merk Trek.

Foto: het topmodel Powerfly LT 9.9 heeft onder meer een dropper post en een carbon frame.

De meeste modellen zijn nu verkrijgbaar bij Trek dealers. De Long Travel modellen in carbon zijn naar verwachting leverbaar in augustus.

Gerelateerde artikels