Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek er eens uit met de 1120

Fietsreizen worden alsmaar extremer, dus moeten ook reisfietsen steeds grotere uitdagingen aankunnen. Trek bouwde zijn Stache 29+ mountainbike om met de verbluffende 1120 als resultaat.

De Stache 29+ mountainbike hadden we een jaar of twee geleden nog in test bij Grinta! en maakte indruk met zijn robuuste ‘go anywhere – do anything’ karakter. Dat hadden ze bij Trek ook in de gaten, vandaar dat de Stache de perfecte basisfiets was voor de ontwikkeling van een nieuwe avonturiersfiets. Het Alpha Platinum Aluminium frame is gebaseerd op dat van de Stache 5 en 7 (de Stache 9.7 heeft een OCLV carbon frame), maar werd op een aantal strategische punten aangepast om de fiets beter voorbereid te maken op het ruwe avonturierswerk. De Boost inbouwbreedte en de Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR banden bleven behouden, maar de verende voorvork maakte plaats voor een uit te kluiten gewassen carbon starre vork. De vaste voorvork is voorzien van een bagagedrager in postbodestijl, op de vorkpoten zitten extra nokken om lowriders of bidonhouders te monteren. Indien gewenst kan je de 1120 zelf nog voorzien van een verende voorvork.

De liggende achtervork werd wat verlengd om tot een langere wielbasis en extra stabiliteit in ruig terrein te bekomen. De opmerkelijke achterdrager kan net zoals de voordrager met slechts vier bouten verwijderd of bevestigd worden. De 1120 komt standaard met een Bontrager Dropper Post en een nieuw ontwikkeld Bontrager Crivitz stuur.

Voor de aandrijving combineert Trek een Race Face Aeffect crankstel met ultra duurzaam 30-tands stalen kettingblad met een Shimano SLX 11-46 11-speed cassette en SLX derailleur. Om de volgeladen tank tijdig tot stilstand te kunnen brengen kan je rekenen op de diensten van Sram Level T remmen en 180 mm remschijven. Wil je op wereldreis met de fiets, dan heb je nog tot april de tijd om 2.699 euro bij mekaar te sparen want vanaf de vierde maand van 2018 zal de 1120 aan dat tarief te koop zijn.

www.trekbikes.com

Gerelateerde artikels