Deel dit artikel:

Trek Émonda ALR is toe aan derde generatie

De derde generatie van Émonda ALR is een feit. Fabrikant Trek speekt over de ‘lichtste aluminium racefiets’ van het merk.

De nieuwe Émonda ALR bevat kenmerken van Treks carbon racefietsen. We zien bijvoorbeeld Kammtail buisprofielen en geïntegreerde kabels en daarnaast biedt de racefiets dezelfde racegeometrie. In lijn met haar andere nieuwe fietsen stapt Trek over van het press-fit bottom bracket bij de vorige Émonda ALR naar een T47 bottom bracket met schroefdraad.

De fiets is verkrijgbaar als frameset (1.399 euro) en er zijn twee opgebouwde uitvoeringen: de ALR 5 en ALR 6. De ALR 5 heeft een mechanische Shimano 105-groep en kost 2.499 euro. De ALR 6 maakt gebruik van Shimano’s nieuwste elektronische 12-speed groep (Shimano 105 R7150 Di2) en is voor een prijs van 3.399 euro de markt op gegaan.

De Émonda ALR, opgebouwd rond een 300 Series Alpha Aluminium frame, is afgewerkt met Invisible Weld-technologie. Trek heeft naar eigen zeggen op de overtollige grammen gelet. De Trek Émonda ALR 5 weegt in totaal 9 kilo en de ALR 6 8,8 kilo. Het gelakte frame weegt 1.257 gram (onbekend welke maat) en de carbon voorvork tikt op de weegschaal 406 gram aan.

Enkel schijfremmen

De aankondiging van de nieuwe Émonda ALR-generatie valt ook samen met het bericht dat Trek stopt met de Trek Émonda ALR 4 en de velgrem-specifieke Émonda ALR-frameset. Dat betekent dat de serie nu alleen nog uit schijfremmen bestaat.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE