Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek breidt Super Commuter E-bike aanbod uit

De E-bike wint overal ter wereld aan populariteit en Trek wil meer dan zijn graantje meepikken van deze markt. Vandaar dat de Amerikaanse fietsfabrikant het Super Commuter+ gamma uitbreidt met de Super Commuter+ 7S speed pedelec en de Super Commuter+ 7 e-bike.

Het frame van de Super Commuter+ 7S is identiek aan dat van de Super Commuter+ 8S die we nog in de Grinta! E-Bike special van vorig jaar testten. Ook de nieuwe staat dus op 27,5” wielen met daar omheen de 2,4” brede Schwalbe Super Moto-X banden die je ook op de duurdere Super Commuters vindt. Het gamma Trek high-end E-bikes voor gebruik op de weg zit ook na de komst van de Super Commuter+ 7S en Super Commuter+ 7 heel duidelijk in mekaar.

Het vlaggenschip is de Super Commuter+ 8S die een 350 Watt sterke Bosch Performance Speed middenmotor aan een Shimano XT-aandrijving koppelt. Deze speed pedelec die je tot 45 kilometer per uur een duwtje in de rug geeft kost 4.499 euro. Voor 3.999 koop je de Super Commuter+ 8. Deze E-bike ondersteunt slechts tot 25 kilometer per uur en is voorzien van een 250 Watt sterke Bosch Performance CX aandrijving. De onderdelen zijn dezelfde als op de Super Commuter+ 8S: Shimano XT dus.

Voor 3.999 kan je nu ook de Super Commuter+ 7S kopen. Deze speed pedelec heeft dezelfde Bosch Performance Speed middenmotor van de Super Commuter+ 8S, maar dankzij de budgetvriendelijkere Shimano Deore 10-speed aandrijving kan Trek deze fiets goedkoper aanbieden. In dezelfde logica als bij de Super Commuter+ 8S en Super Commuter+ 8 komt er van de Super Commuter+ 7S ook een versie met 250 Watt Performance CX motor die slechts tot 25 kilometer per uur ondersteunt. Afgemonteerd met Shimano Deore onderdelen kost de Super Commuter+ 7 3.699 euro. De Super Commuter+ 7S en 7 zijn verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL in de kleur Matte Trek Black.

Alle elektrische fietsen van Trek vind je onder deze link.

Gerelateerde artikels