Deel dit artikel:

Tijdrit Oostende in nieuw jasje

Op zondag 31 juli kunnen recreanten weer gaan tijdrijden in Oostende.

Op zondag 31 juli kunnen recreanten weer gaan tijdrijden in Oostende. Even zag het er naar uit dat de organisatie, die aan zijn eenentwintigste editie toe is, ter ziele zou gaan. Gelukkig kwam het niet zover. Na 20 jaar organisatie liet WTC Gazel onder leiding van Gilbert Meerschaert de organisatie van de oudste (?) tijdrit voor wielertoeristen in België aan een bereidwillige opvolger over. Dirk Verleyen, zelf een fervent en begenadigd tijdrijder, nam het initiatief om met WTC Douchy-Berton en roeiclub KRNSO de organisatie verder te zetten.

Naast een nagelnieuwe website zijn er ook enkele praktische wijzigingen die de kwaliteit van de tijdritervaring moeten bevorderen. De laatste jaren was er reeds een apart klassement voor deelnemers met een gewone koersfiets, die immers geen partij meer zijn voor de tijdritbolides waarmee de specialisten uitpakken. Hierop inspelend wordt de keuze gelaten om deel te nemen aan een tijdrit van 13 km voor deelnemers met een koersfiets (verbod van opzet- of tijdritstuur en vol wiel) of aan de (klassieke) tijdrit over een afstand van 26 km (iedereen toegelaten doch geen apart klassement voor deelnemers met een koersfiets).

​De afstand van het langste traject wordt bovendien van 23,5 naar 26 km gebracht: het keerpunt situeert zich nu verderop en zou veiliger en vooral vlotter moeten zijn dankzij de grote breedte van de rijbaan. Tot vorig jaar was het keerpunt op een kasseistrook op het al smalle jaagpad. 

Zin om tegen de klok te fietsen? Dat kan. Nog tot 24 juli lopen de voorinschrijvingen. Schrijf je hier in. (FRB)