Deel dit artikel:

‘Tielt Koerst!’ piekt naar de Ronde

Het West-Vlaamse Tielt leeft toe naar de Ronde van Vlaanderen.

Gisteren werd in het West-Vlaamse Tielt het programma van ‘Tielt Koerst!’ voorgesteld. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen en uiteraard ook op de dag van Vlaanderens Mooiste zelf viert Tielt immers feest. En dat doet het op allerlei manieren, werd gisterenavond duidelijk gemaakt op het Tieltse stadhuis in aanwezigheid van onder andere Roger Decock, de Rondewinnaar van 1952 die woont in Aarsele, een Tieltse deelgemeente. 

Het is de profkoers Dwars door Vlaanderen die op woensdag 23 maart de spits van het Tieltse fietsfeest afbijt. De mannen hebben een passage door Tielt, de dames starten er zelfs hun koers. Het summum wordt natuurlijk de doortocht van de Rondekaravaan op zondag 3 april, een ultiem huldebetoon aan Roger Decock (foto), gisterenavond even kwiek en monter als altijd op het Tieltse persmoment.

Er wordt ook uitgepakt met een tentoonstelling over maar liefst 17 (!) Tieltse wielertitanen die te bezichtigen is vanaf 19 maart. Verder zullen vooral de 74 (!) wielercartoons van karikaturist Filip Cardoen in het oog springen in het Tieltse stadsbeeld en tijdens een wielerzoektocht. Om het programma helemaal rond te maken staan er nog de lancering van het vernieuwde fietsnetwerk en een gespreksavond met Eddy Planckaert op het programma. 

Meer informatie vind je op de website www.tielkoerst.be. (FRB/Groepsfoto: Facebookpagina Tielt Koerst!)