Deel dit artikel:

Terug naar 1868 met Anjou Vélo Vintage

De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend.

Het is weer tijd voor vintage op 18 en 19 juni. In het hart van de Loirevallei wordt al voor de zesde keer de Anjou Vélo Vintage gereden, een unieke Franse tocht in ware retrostijl. Deelnemers worden beloond met een parcours dat hen helemaal terugbrengt naar vroeger.

De ‘Authentic 1868’ leidt de renners over onverharde wegen langs de mooiste rivierbeddingen, cultureel erfgoed en wijngaarden van de streek. Zo’n 4.000 deelnemers en 30.000 toeschouwers worden verwacht in de Anjou-regio voor de wedstrijd.

Op zaterdag 18 juni worden de deelnemers verwacht voor een slopende tocht van 130 kilometer, met in totaal 26 kilometer over onverharde paden. Het wordt fietsen zoals in het jaar 1868.

Een dag later kunnen familie en vrienden samen een ontspannend ommetje maken. Zij hebben keuze uit drie routes die variëren tussen 30 en 60 kilometer. De tocht begeleid hen de langs de prachtige regio van Saumur. Ideaal voor wie graag de lokale specialiteiten en de lekkerste wijnen wil uitproberen.

De Anjou Vélo Vintage is meer dan enkel een leuke en uitdagende fietstocht. Tijdens de tweedaagse zijn er ook concerten en exposities. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van vintage vol muzikanten, zangers, dansers en verkopers. Alsof we een stap terug in de tijd hebben genomen.

Online inschrijven is vanaf nu mogelijkheid en kan via deze link. Wacht best niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt. (JL/Foto: Vincent Dhetine/Christophe Gagneux)

 

  • avv-3-christophe-gagneux.jpeg
  • avv-6-christophe-gagneux.jpeg
  • avv-5-christophe-gagneux.jpeg</li