Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Succes in Mallorca 312 voor het Granfondoteam.be

Met 26 leden trok de ploeg naar Mallorca voor de Mallorca 312 en zijn kleinere broertjes. De zwaarste afstand was de M312: 312 kilometer lang en goed voor 5.000 hoogtemeters. Daarnaast biedt de organisatie de M225 met 4.000 hoogtemeters en de M167 met 2.500 hoogtemeters aan.

Vorig jaar slaagde Tom Van Loon van het Granfondoteam.be er in om de M225 te winnen. Nu stond hij opnieuw met podiumambities aan de start, deze keer echter in de M312. Vanaf de start ging het enorm hard en Tom miste de juiste ontsnapping. Daarom koos hij bij de splitsing 312/225 voor de kortere afstand. Zo kon hij misschien nog het podium halen.

Ook de rest van de ploeg deed het voortreffelijk. Op de kortste afstand, de M167, miste Alessio Rufo de juiste ontsnapping niet. Rufo en Van Loon waren verbaasd elkaar terug te zien bij de samensmelting van de verschillende afstanden, al bood dat wel perspectieven. Beiden reden ze voor de overwinning in hun eigen categorie en toch konden ze elkaar helpen in hetzelfde groepje.

Na de spurt voor de overwinning was er even wat onduidelijkheid. Tot het verlossende nieuws kwam: Alessio Rufo won de M167 en Tom Van Loon deed zijn huzarenstukje van vorig jaar over en nam voor het tweede jaar op rij in de M225-klasse de bloemen mee naar huis.

“Aan de finish niets dan tevreden gezichten. En vooral enorm veel voldoening”, zegt Granfondoteam.be-bezieler Arne Vanden Wijngaert, die zelf de M312 uitreed. “Een hele winter voorbereiding, een hele dag afzien op de fiets. En dan eindelijk die beloning. De emoties werden de vrije loop gelaten, een kippenvelmoment. Voor mij is de beleving minstens even belangrijk als de prestatie.”

Gerelateerde artikels