Deel dit artikel:

Strava roept forenzen op te gaan fietsen op 10 mei

Strava doopt dinsdag 10 mei om tot 'Global Bike To Work Day'.

Zo veel mogelijk mensen op de fiets die van en naar hun werk gaan. Dat is het streven van Strava. Op dinsdag 10 mei houdt ze naar eigen zeggen het ‘grootste event met fietsforenzen’ ooit. De partij achter de populaire applicatie nodigt al haar leden uit om fietsend naar het werk te gaan. Het voornaamste doel is om op den duur betere paden voor voetgangers en fietsers te realiseren.

Sinds 2009 is Strava er om ritten en tochten vast te leggen. Dit levert een schat aan informatie op. Je kunt bijvoorbeeld perfect zien hoe mensen zich in steden bewegen. Door deze informatie te koppelen aan het onderzoek van plaatselijke overheden kan Strava uitgroeien tot een waardevolle en interessante partner voor overheden die hun infrastructuur voor fietsers en lopers willen verbeteren.

Strava vraagt aan deelnemers om op 10 mei de hashtag #CommutesCount te gebruiken. Dit om aandacht te vragen voor betere fiets- en voetgangersstroken wereldwijd. Hoeveel mensen naar verwachting gaan meedoen op de ‘Global Bike To Work Day’, kan Strava niet inschatten.