Deel dit artikel:

Stijn Devolder droomt van bestaan als boer

"Als kind reed ik al rond met een kleine tractor”, klinkt het bij Devolder.

Een aardige ontboezeming van Stijn Devolder in een interview met Het Laatste Nieuws. De 36-jarige renner heeft zijn toekomstscenario al uitgestippeld: nog twee of drie jaar koersen, en dan landbouwer worden. “Ik weet het: landbouwer zijn, is een zware stiel. Maar coureur zijn, is nog zwaarder.”

Wanneer hij zijn fietsen aan de haak hangt, weet Devolder naar eigen zeggen enkel zelf. Wat hij daarna gaat doen, is voor de buitenwacht al wel duidelijk. Tijdens het interview met de krant toont hij trots foto’s van een blauwe tractor. “Schoon hé. Afgelopen winter gekocht. Een grote. Ik heb er een rijbewijs G moeten voor halen. Als kind reed ik al rond met een kleine tractor”, aldus de renner van Trek – Segafredo.

“Ik ben een buitenmens. Ik word zot als ik lang op een hotelkamer zit. De landbouw is mijn passie. Dit jaar trok ik voor twee dagen naar een landbouwbeurs in Hannover. Ik heb geen enkele stand gemist. Gewassen, veeteelt, melkkoeien. Ik wil het allemaal beheersen. Trouwens, daarnet zei ik dat die lange trainingen saai zijn. Eigenlijk niet. Tijdens het fietsen zit ik voortdurend naar de omliggende weides te kijken.”