Deel dit artikel:

ST3 Pinion Special Edition: Stromers e-bike met Pinion-versnelling

Eerder al lanceerde Stromer al haar ST3 Pinion, het eerste Stromer-model met Pinion-versnelling. Deze speed pedelec komt er nu als Special Edition in de kleur Ipanema Brown. Er zijn slechts zevenhonderd stuks van verkrijgbaar. 

De Special Edition bouwt voort op de Stromer ST3 met Pinion-versnelling en Gates Carbon Belt die eerder al werd voorgesteld. De Special Edition heeft een laklaag in Ipanema Brown, een accu van 983 wattuur en een geveerde zadelpen van Kinekt. Optioneel is hij ook verkrijgbaar met verende voorvork en ABS vooraan. De 820 watt sterke achterwielmotor ondersteunt stil tot een snelheid van 45 kilometer per uur. De accu van 983 wattuur van de ST3 Special Edition gaat tot 180 kilometer mee.

De Stromer ST3 Pinion is een speed-pedelec. De negenvoudige Pinion-versnelling gebruikt technologie uit de automobielsector en staat met zijn verzetverhouding van 568 procent bekend om betrouwbare prestaties. In de Pinion-versnelling kun je versnellingen in stand of al rijdend gemakkelijk wisselen via een draaischakelaar. De schakeling wordt niet extra belast door de motor en reageert snel en accuraat. De Gates Carbon-riemaandrijving maakt de ST3 Pinion onderhoudsvriendelijk.

Moderne communicatie tussen bike en rijder

Net als alle Stromer-modellen is de ST3 Pinion volledig geconnecteerd. Via het mobiele netwerk en de Stromer OMNI connect-app beschikt de bike over GPS-plaatsbepaling en Smart Lock. Als de bike in gesloten modus verplaatst, blokkeert de motor, klinkt het alarm (claxon en flikkerende schijnwerpers) en treedt de GPS-plaatsbepaling in werking. Als eigenaar krijg je een sms of e-mail. De fiets kan via Bluetooth van afstand worden vergrendeld en ontgrendeld. De Stromer OMNI connect-app voorziet tevens in nieuwe functies, zoals servicereminders en crash alert. Met de app kun je bovendien de motorinstellingen aan de persoonlijke voorkeur worden aangepast, rijstatistieken worden geraadpleegd, het profiel worden aangepast en nog veel meer.

Veilig

Veiligheid is ook een speerpunt van de Stromer ST3 Special Edition. Hij is uitgerust met banden met een groot volume en verlichting en is beschikbaar met volledig geïntegreerde ABS. De ABS verkleint het risico dat het voorwiel blokkeert en het achterwiel van de grond komt.  De speed pedelec is eveneens optioneel verkrijgbaar met verende voorvork en met varianten voor de stuurpen en het stuur.