Deel dit artikel:

Specialized in een nieuw jasje in Arnhem

Fietsmerk Specialized – u wel bekend – heeft haar nieuwe panden op Arnhems Buiten officieel geopend. Naast de kantoren is er ook plaats voor een gloednieuw Europees shared service center. Vanuit Arnhem gaat Specialized zowel op de Nederlandse als de Vlaamse markt haar producten uitrollen.

“We zijn heel erg blij dat we na een verbouwing van enkele maanden onze betrekking hebben kunnen nemen in onze nieuwe panden op Arnhems Buiten. Het eindresultaat dat we samen met verschillende partners hebben gerealiseerd past perfect bij ons merk en biedt onze medewerkers een prachtige plek om de komende jaren met plezier te kunnen werken. Met onze plannen voor de toekomst, hopen we in de komende jaren nog veel meer mensen te verwelkomen op Arnhems Buiten”, meldt Robert Lemain van Specialized.

Wanneer u en wij welkom zijn op de splinternieuwe site ligt in de handen van het coronavirus. Het openingsweekend om omwonenden, huurders op het park en alle andere geïnteresseerden te verwelkomen wordt voorlopig nog even uitgesteld. Het aantal werknemers in de nieuwe gebouwen is momenteel miniem, al organiseerde Specialized voor al haar personeel een digitale opening.

Multifunctioneel

Vanuit Arnhem gaat Specialized niet alleen de Nederlandse en Vlaamse markt voorzien van producten, ze doen meer dan dat. Zo verzorgen ze onder andere de Europese shared service voor financiën, logistiek en people & culture vanuit Arnhems Buiten. Het tweede gebouw functioneert als center voor de Europese suspension en technische service.

Groen is de rode draad

Bij de verbouwingen is er heel wat aandacht besteed aan vergroening en milieuvriendelijkheid. Bij de ingang van het gebouw, ruim 9 meter hoog, is een wand over de volledige hoogte voorzien van planten. Zo sluit het pand aan op het park en de omgeving van Arnhems Buiten, waar groen en beton een gezond evenwicht vinden. Met Specialized komen innovatie en duurzame mobiliteit extra onder de aandacht. Het stadsbestuur van Arnhem is dan ook beduidend positief over de komst van Specialized.

“We zijn natuurlijk enorm blij dat we Specialized als nieuwe ondernemer in Arnhem kunnen verwelkomen, en dan meteen ook met hun Europese shared service center, hoe mooi is dat? Niet alleen past het bedrijf prima bij het profiel van de stad, maar ook de verbinding met ons onderwijs en onze sportverenigingen is supersnel gelegd. We gaan er met elkaar voor zorgen dat alle werknemers zich hier in Arnhem helemaal thuis gaan voelen en alle mooie fiets- en verblijfplekjes snel weten te vinden”, meent Jan van Dellen, schepen van Economie en Sport van de gemeente Arnhem.