Deel dit artikel:

Specialized heeft ook een uitgebreid aanbod aan voorjaarskleding en toebehoren

De meesten van ons kennen Specialized vooral als fietsenmerk, maar Specialized heeft echter veel meer te bieden. Het merk staat ook garant voor wielerkleding en toebehoren. In de modebijlage SHOT stelt Grinta! het nieuwe aanbod van Specialized voor.

Lorenzo komt stijlvol voor de dag met de SL Expert-kledij uit het herengamma. Zijn SL Expert shirt (99,90 euro) is voornamelijk gemaakt uit de SLX 141 Hydro-stof. Hier weer het contrasterende mesh onder de armen, op de rug en aan de zijkant. Reflecterende elementen zorgen voor zichtbaarheid op donkere dagen of rond zonsopgang en –ondergang. Zijn fietsbroek, eveneens een exemplaar uit de gekende SL Expert reeks (149,90 euro) is voorzien van een zes centimeter brede elastische band zodat de pijpen mooi op hun plaats zetten zonder de bloedcirculatie te verstoren. De elastische Action 225-stof zorgt voor een perfecte pasvorm. Met het Body Geometry Road Contour Performance 3.0 – da’s een hele mond vol – zit Lorenzo goed in het zadel en de Camo sokken (12,90 euro) zetten zijn rebels karakter in de verf. Met de S-Works 7 Road schoenen (369,90 euro) speelt Lorenzo visueel op veilig. Tegelijkertijd zet hij vol in op prestaties want de stijve FACT Powerline carbon zool heeft een stijfheidsindex van 15 voor een uitzonderlijk efficiënte krachtoverbrenging.

Charlotte maalt kilometers met de SL Expert Women (149,90 euro) fietsbroek van Specialized. Aan het comfort is gedacht met een dubbelgevouwen constructie van de Action 210-stof om de lenden. De Woman Body Geometry SL Expert padding zorgt voor urenlang fietsplezier. Het bijhorend fietstruitje uit dezelfde SL Expert-reeks (99,90 euro) focust op prestaties. De meshstructuur onder de armen, aan de kraag en op de rug zorgt voor de nodige verkoeling. In geval van nood kan ook de rits over de volledige lengte open. De rits zit netjes in de stof weggewerkt om ook bij hoge fietssnelheden functioneel te zijn. Ook de Torch 2.0 schoenen (154,90 euro) bezitten dezelfde mix van comfort en snelheid. Terwijl de FACT carbonzool mikt op prestaties, zit de rest van de schoen als een sok om de voeten. De Faze kousen, met Skinlife garen voor een aangename pasvorm, maken voor 12,90 euro de outfit van Charlotte compleet.

Specialized Echelon II MIPS

De Echelon II is voor 89,90 euro een koopje. De snelle en slanke uitstraling maken van de Echelon de ideale partner op de weg. De ergonomie en ventilatie werden verbeterd en de nodige aandacht werd besteed aan de pasvorm en het comfort. Met het MIPS-systeem werd ook aan de veiligheid gedacht.

Specialized S-Works Evade ANGI (Lorenzo)

Met de S-Works Evade ANGI (289,90 euro) claimt Specialized dat deze helm niet alleen de best ventilerende aerohelm op de markt is, maar ook de snelste. Verder heeft dit exemplaar de modernste veiligheidsvoorzieningen, met name een ingebouwd systeem dat een crash detecteert en automatisch via een geconnecteerde app je dierbaren op de hoogte brengt.

Specialized Faze (12,90 euro)

De Faze sokken van Specialized zijn gemaakt van Skinlife garen voor een perfecte pasvorm en een fris gevoel. Verkrijgbaar in vier maten, allen met een hoogte van 18 centimeter.

Specialized Torch 2.0 ( 154,90 euro)

De Torch 2.0 schoenen brengen comfort en prestaties samen in een aantrekkelijk geprijsde schoen. Terwijl de FACT carbonzool mikt op een optimale krachtoverbrenging, zit de rest van de schoen als een sok om de voeten.

Specialized S-Works 7 Road (369,99 euro)

Visueel een veilig keuze in volledig wit of zwart. Tegelijkertijd wel een prestatiegerichte schoen met een ultrastijve FACT Powerline carbon zool. De Body Geometry zoolconstructie en voetbed zijn ergonomisch ontworpen om kracht en efficiëntie te verbeteren en blessures te vermijden door de knie, de heup en de voet met elkaar uit te lijnen.