Deel dit artikel:

Spaakgigant Sapim werft productmanager met hart voor fietsindustrie

Fietsmateriaalfreak en op zoek naar een job in de tweewielerindustrie? Sapim, wereldwijd bekend om zijn spaken, nippels en velgen, werft een productmanager. Als nieuwe collega ben je verantwoordelijk voor het productfolio en de visie daarachter, zowel voor de korte als lange termijn.

Als productmanager houd je feeling met de markt. Samen met het verkoopteam van Sapim bekijk je waar de behoeften van de klanten liggen. Op basis daarvan maak je plannen. Je ontwikkelt een visie voor het aanbieden van spaken, nippels en velgen die aansluiten bij de trends en doelgroepen. En dat niet alleen: je geeft ook vorm aan de ontwikkeling en het ontwerp van deze nieuwe producten. Je bent er verantwoordelijk voor dat ze op tijd en met succes worden getest en gelanceerd.

Belangrijk in je werk is dat je alle linies op elkaar aangesloten weet te houden, in elke stap van de productontwikkeling en marktlancering. In de beginstadia houd je het verkoopteam op de hoogte van de voortgang. Je geeft de collega’s het gevoel betrokken te zijn bij de ontwikkeling. In een later stadium stuur je de ontwikkeling aan van communicatiemateriaal ten behoeve van de lancering. Bestaand materiaal, denk aan de productcatalogus en websites, houd je up to date. Dit alles vergemakkelijk de verkoop en doorverkoop.

Ideale kandidaat

Wie in aanmerking wil komen voor de functie van productmanager, moet achter een aantal checkpoints een vinkje kunnen zetten. Allereerst is het belangrijk dat je hart in de fietsindustrie ligt en dat je op masterniveau engineering, marketing of bedrijfskunde hebt gestudeerd. De ideale kandidaat heeft vijf jaar ervaring in een gelijkaardige functie in de branche en kan producten tekenen met behulp van Solid Workx of soortgelijke toepassingen.

Extra functievereisten zijn goede communicatie- en omgangsvaardigheden. Je kunt je in het Engels vloeiend redden (Nederlands is een pluspunt) en staat communicatief gezien sterk in je schoenen, zodat je anderen meekrijgt in jouw visie. Je bent ondernemend ingesteld, weet raad met de omgang met mensen uit andere culturen en hebt te allen tijde een positieve en inspirerende houding. Flexibiliteit kan ook een handige eigenschap zijn, aangezien je af en toe gevraagd wordt om deel te nemen aan internationale shows en evenementen.

Sapim verzekert je van een veelzijdige en afwisselende functie met veel doorgroeimogelijkheden. Je bent onderdeel van een uiterst professioneel, Belgisch bedrijf dat wereldwijd opereert en zich door een warme familiecultuur kenmerkt.

Wereldwijd actief

Sapim staat bekend om zijn hoogwaardige spaken, nippels en velgen die wereldwijd door wielfabrikanten en -bouwers worden gebruikt. Het hoofdkantoor van Sapim bevindt zich in Wilrijk, waar de overkoepelende diensten en een van de productie-eenheden zijn gevestigd. In Wilrijk en Taiwan vinden de spaak- en nippelproductieplaats, in Hongarije rollen de velgen uit de fabriek. In de Verenigde Staten en Taiwan zijn de verkoopkantoren gevestigd. Indien het tot een dienstverband komt, dan wordt Wilrijk je standplaats.

Stuur bij interesse een motivatiebrief en CV naar Katrien.Kempenaers@sapim.eu.