Deel dit artikel:

SP-01 Boost: prestatiegerichte zadels die ook comfort geven

Op zoek naar een nieuw zadel om nog meer uit jezelf te halen? Kijk dan zeker ook eens naar de SP-01 Boost van Selle Italia. Deze collectie bestaat uit drie modellen met elk andere eigenschappen.

Selle Italia heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de automotive. Er is gewerkt aan een stijlvolle, comfortabele en esthetische zadelrange die qua prestaties hoog scoort. Het resultaat is een compact zadel met een afgeronde punt: licht, zeer sportief, technisch geavanceerd.

Als we naar één van de belangrijkste aspecten kijken, het comfortniveau, dan valt het op dat het zadel eigenlijk is opgebouwd uit twee delen. Die kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Op deze manier wordt het bekken tijdens een training op een extra goede manier ondersteund, zonder concessies te doen als het gaat om stabiliteit. Als fietser ervaar je heel wat zitcomfort, terwijl je toch met een zadel rijdt dat gemaakt is om te presteren.

De nieuwe SP-01 Boost is beschikbaar in drie verschillende versies: Kit Carbonio, TI 316 en Manganese. Met name het railmateriaal is verschillend (carbon/ titanium). Alle drie modellen zijn er met Superflow-technologie. Dat wil zeggen dat er een uitsparing in het zadel zit.

Kit Carbonio

TI 316

Manganese

Gerelateerde artikels