Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SLR Boost van Selle Italia: licht, kort en breed

We zien ze steeds vaker op racefietsen: kortere, bredere zadels. Ook Selle Italia is in die trend meegegaan. Sinds dit voorjaar heeft de Italiaanse fabrikant de SLR Boost-lijn, die vier zadels telt. De voordelen van de bestaande SLR-collectie – het uiterst lage gewicht en het optimale zitcomfort – zijn behouden gebleven.

De SLR is al jaren een begrip in wielerland. Renners als Alberto Contador en Alessandro Ballan reden er tijdens hun profloopbaan al mee rond en boekten er de nodige successen mee. Het comfort, het lichte gewicht, de stijl en het prestatiegerichte ontwerp zijn de belangrijkste kenmerken van de SLR.

Om mee te gaan met de tijd, is er dus de Boost-variant bijgekomen. Het zadel is 25 millimeter korter dan de traditionele uitvoering van de SLR (248 versus 275 millimeter). Als het om de breedte gaat, heb je als racefietser de keuze uit het Small-zadel van 130 millimeter en een Large-zadel van 145 millimeter.

De achterkant is wat hoger uitgevallen ten opzichte van de bestaande modellen en het ontwerp aan de voorzijde is hertekend. Volgens Selle Italia ben je beter in staat om je zadelpositie vast te houden en kun je op een comfortabele manier optimaal kracht genereren. Bij het herontwerp is het lage gewicht overeind gebleven: amper 122 gram.

Vier uitvoeringen

De uitgebreide SLR-familie bestaat uit vier Boost-telgen: de Kit Carbonio, TI316, TM met mangaan rail en Boost Lady. Laatstgenoemde heeft een TI316-rail en grotere gelpadding. Daarmee genereert het zadel meer comfort en is het volgens Selle Italia aangepast aan de behoeften van het vrouwelijk lichaam.

Gerelateerde artikels