Deel dit artikel:

SKS Germany lanceert Rennkompressor in Alpecin-Deceuninck-stijl

Dat SKS Germany materiaalleverancier is van Team Alpecin-Deceuninck, willen ze bij de Duitse fabrikant van fietsaccessoires maar wat graag weten. Het bedrijf met onder meer pompen, spatborden, stuurhouders en tassen komt daarom met een limited edition van de SKS Rennkompressor. Deze is in een jasje van Alpecin-Deceuninck gestoken.

De Rennkompressor is een 16 bar-pomp die in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ontwikkeld. Het idee ontstond na een bezoek van SKS Germany aan een Belgische handelspartner. Het doel was een ‘high-performance pomp’ te ontwikkelen voor de professionele wielersport. Die omarmde het product direct na de lancering. Met name dankzij de superieure prestaties van Eddy Merckx kreeg de pomp volop aandacht.

Stamvader

In bijna zestig jaar tijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren wereldwijd uitgeleverd, waarmee het hoogstwaarschijnlijk de best lopende fietspomp aller tijden is. Nog steeds gebruiken veel topteams de Rennkompressor, waaronder dus Team Alpecin-Deceuninck. Ook in vele fietsschuren en -werkplaatsen staat nog een werkend exemplaar, mede doordat vrijwel elk onderdeel vervangbaar is. SKS Germany noemt de Rennkompressor ‘de stamvader van alle vloerpompen’.

De Rennkompressor is er in vele kleuren en heeft in de voorbije decennia geen grote uiterlijke wijzigingen ondergaan. Typerend zijn de met rubber beklede uitklapvoetjes die het transport van de pomp naar races makkelijk maken, de eenvoudig afneembare houten handgreep met veer en de koperen ventielkop (later ook met Multi Valve My Easy-ventielkop). Al sinds de introductie verleent SKS Germany vijf jaar garantie.

Trots

“We zijn trots op ons sponsorschap met Team Alpecin-Deceuninck en besloten dat tot uiting te brengen in deze speciale uitvoering”, aldus exportmanager Frederik Reichert van SKS Germany. “Onze SKS Rennkompressor is in de jaren zestig, in de tijd van Eddy Merckx, ontstaan vanuit de behoefte aan een echte rennerspomp. De match kan dus niet mooier zijn!”

Team Alpecin-Deceuninck gebruikt deze pomp maar ook de recente digitale opvolger ervan: de Rennkompressor NXT DIGI. Deze heeft een precieze digitale manometer (tot twee cijfers achter de komma). Ook in het donker is de druk prima afleesbaar. Beide pompen kunnen een druk tot 16 bar aan en zijn verkrijgbaar bij SKS-dealers.