Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SKS AIRSPY: want een beetje verlies heb je altijd…

Bandenspanningsensoren zijn in auto’s al goed ingeburgerd, maar op de fiets blijven ze een rariteit. En dat is zowel jammer als vreemd want met de juiste bandenspanning fietsen is cruciaal. SKS Germany komt in het voorjaar van 2020 met de AIRSPY.

Helemaal nieuw-nieuw zijn bandenspanningssensoren in de fietsbranche niet want Quarq (dochtermerk van Sram) introduceerde vorig jaar al zijn TyreWiz sensorkit. (Dat artikel lees je hier.) Met een adviesprijs van 259 euro is de TyreWiz echter niet bepaald goedkoop, zeker niet als je weet dat de SKS AIRSPY aan 99,99 euro per set zal worden aangeboden.

Compatibel met alle ventielen

De AIRSPY koop je voor Schräder/Dunlop ventielen of voor Presta ventielen, maar voor 24,99 euro kan je ook losse ventielen kopen om je sensorset om te bouwen. Eén AIRSPY weegt 18 gram en wordt op het ventiel van de band gemonteerd. Gelinkt aan een fietscomputer die een infoveld over heeft of aan een smartphone waarop de SKS MYBIKE app geïnstalleerd is, zullen de twee AIRSPY’s constant via Bluetooth en ANT+ de bandenspanning doorsturen. Het systeem is beperkt tot een maximale druk van 8,3 bar en werkt met drie CR2032 knoopbatterijen die meegeleverd worden.

Anti-diefstal beugels

Om diefstal van de AIRSPY te voorkomen worden er vier sets beugels bij een set AIRSPY’s geleverd, beugels die je gebruikt om de bandenspanningssensor aan de naastgelegen spaak te vergrendelen. Ook de anti-diefstalbeugels worden los aangeboden en wel aan 4,99 euro per set.

Vanaf begin maart 2020 ligt de AIRSPY in de winkel. Meer info op de site van SKS.

Gerelateerde artikels