Deel dit artikel:

Sir Chris Hoy stapt in racewagen voor 24 uur van Le Mans

“Ik had nooit gedacht dat ik op zo'n grote race als Le Mans zou uitkomen."

Sir Chris Hoy heeft een nieuwe uitdaging gevonden: de oud-baanwielrenner gaat dit jaar van start in de 24 uur van Le Mans. Die wordt verreden op zaterdag 18 en zondag 19 juni. De Brit rijdt samen met twee teamgenoten in een Ligier JS P2 met een motor van Nissan.

Hoy blijkt een grote liefhebber van auto’s te zijn. In zijn vrije tijd rijdt hij wel eens in een Ferrari en ook rally’s zijn voor hem niet onbekend. Deelname aan de 24 uurrace van Le Mans is voor hem als een droom. “Dit betekent alles voor me, de 24 uur van Le Mans is het hoogtepunt voor mij. Hier heb ik de afgelopen drie jaar voor gewerkt”, zegt de 40-jarige zesvoudig olympisch kampioen.

Hoy, de meest succesvolle Britse olympiër ooit, volgde de afgelopen drie jaar een intensief programma om coureur te kunnen worden. Hij merkt nu dat zijn training vruchten afwerpt. “Ik had nooit gedacht dat ik op zo’n grote race als de 24 uur van Le Mans zou uitkomen. Ik vind het fantastisch dat ik mag racen op hetzelfde asfalt als al die legendarische coureurs. Ik kan het nog steeds niet echt geloven.” (foto: Twitter Nissan)