Deel dit artikel:

Sigma’s nieuwste e-bikeconcept EOX geland

Sigma Sport kondigde al een tijd geleden haar EOX e-bikecomputers aan, maar de levering liet even op zich wachten. Nu is het eindelijk zover: de bediening Remote 500 en e-bikecomputer View 1200 gaan onze markt op. De EOX-app maakt de serie compleet.

De meerwaarde van het EOX-concept zit hem volgens Sigma Sport vooral in de interactie tussen de hardware en software. Allereerst is er de Remote 500, oftewel de bediening met lichtsensor en Bluetooth-interface. De LED-indicator maakt de belangrijkste informatie ook zonder display zichtbaar op de remote. De ergonomische bediening kan via Bluetooth worden verbonden met de EOX-app. Met de smartphone kan de gebruiker vervolgens de rijgegevens inclusief de gereden rit via gps-track vastleggen op de kaart en analyseren en delen via verschillende social mediakanalen en in sportportals. De gratis app is verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.

De hardware bestaat daarnaast uit de e-bikecomputer View 1200. Deze geeft de berijder een direct overzicht van de huidige ritgegevens en batterijstatus. De fietscomputer kenmerkt zich door een goede leesbaarheid onder alle weersomstandigheden en een eenvoudige bediening. Sigma Sport heeft veel nadruk gelegd op het ontwerp met duidelijke lijnen en een slanke constructie. Via de EOX-app kunnen de displayweergaven worden ingesteld op basis van voorkeuren van gebruikers.

Primeur voor NOX Cycles

De eerste EOX-serie is nu voor het eerst geassembleerd op de nieuwe e-mountainbikeserie ‘The Next Generation 2.1’. Deze is van het hippe mountainbike merk NOX Cycles – ‘Designed in Germany – Built in Zillertal Austria’. Senior productmanager Lars Lukas Tremper: “Dit gebied is een nieuw terrein voor ons, maar dankzij Sigma’s jarenlange expertise op het gebied van fietscomputers en trainingssoftware ben ik ervan overtuigd dat we met EOX echt innovatief zijn in de e-bikesector.”

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE