Deel dit artikel:

Sigma presenteert nieuwe Buster powerverlichting

Zichtbaarheid is belangrijk, zeker in dit jaargetijde. Sigma heeft voor de donkere dagen de nieuwe Buster powerlampen gelanceerd.

Sigma heeft een batterij aan nieuwe lampen. Het gaat daarbij zowel om kopverlichting (Buster 1100 lumen, Buster 800 lumen, Buster 400 lumen Buster 150 lumen) als om achterverlichting (Buster RL 150 lumen en Buster RL 80 lumen). “Onze Buster powerlampen bieden individueel gebruiksgemak en veel veiligheid zowel op de weg als ook op de mountainbike trails”, zegt Sigma-directeur Robin Schendel. “De zes nieuwe modellen zijn uitgerust met tal van praktische features. Wij zijn trots op deze innovaties en het moderne design.”

Volledig zicht met BUSTER 1100 en BUSTER 800

Met maximaal 1100 lumen en een lichtbereik van 165 meter zorgt de Buster 1100 koplamp voor goed verlichte wegen en paden. De dubbele lens met twee verschillende lenzen en twee Osram LED’s geven een krachtige bundel en een extra breed en homogeen lichtbeeld, zodat ook de zijkanten van de wegen/ trails worden verlicht. Je hebt zo ook beter zicht op bochten en hangende takken. De buster 1100 heeft zes lichtstanden en een brandduur tot 50 uur in de Day Flash-modus.

De Buster 800 is goed voor 800 lumen en een lichtbundel van 170 meter. Daarmee is hij ideaal voor avondtrainingen. Dankzij de high-power LED van CREE en een speciale lens biedt de 150 gram wegende Buster 800 een gelijkmatige lichtverdeling over de gehele lichtbundel. Hij voorziet in vijf standen en een brandduur tot 30 uur.

Snellaadfunctie

Een accu-indicator met zes standen geeft precies aan hoeveel stroom er nog in beide lampen zit. Indien uitgeschakeld, is een korte druk op de aan- en uitknop voldoende. De huidige lichtmodus wordt ook aangegeven op het LED-display. Dankzij de USB-C snellaadfunctie is de accu van de Buster 1100 opgeladen in slechts drie uur, de accu van de Buster 800 binnen vier uur. Het laadniveau wordt in vijf stappen weergegeven. Als je haast hebt, kun je de accu ook tijdens het rijden opladen met een powerbank. Buster 800 en Buster 1100 zijn ook verkrijgbaar als helmverlichting.

Aanpasbare modusprofielen

Vijf vooraf ingestelde lichtprofielen maken de bediening van de Buster koplampen comfortabeler. Het voordeel: zodra het juiste profiel is gekozen, schakel je alleen tussen de lichtstanden die je voor je training echt nodig hebt. De geheugenfunctie zorgt ervoor dat je altijd start in de laatst gebruikte lichtstand. Het lichtprofiel blijft ook hetzelfde als de laatste selectie. De koplampen kunnen in een paar eenvoudige stappen op het stuur worden gemonteerd en worden uitgelijnd. De houder kan desgewenst permanent op het stuur blijven zitten en de lamp kan snel worden afgenomen en veilig in de rugzak worden opgeborgen. Het Sigma-logo op de lampen is verlicht en zorgt bovendien voor meer veiligheid dankzij een betere zijdelingse zichtbaarheid.

Buster RL 80 en RL 150 achterlichten           

Het nieuwe Buster RL 80 lumen USB achterlicht levert een lichtopbrengst van maximaal 80 lumen en heeft een zichtbaarheidsbereik van 1.500 meter. Vijf lichtstanden, waaronder drie knipperstanden, zorgen voor goede verlichting onder alle lichtomstandigheden.

Met maximaal 150 lumen lichtpower, een zichtbereik van 2.000 meter, een remlichtfunctie en vijf lichtstanden (inclusief Day Flash en Night Flash) verhoogt de Buster RL 150 de veiligheid van de sportieve fietsers in het verkeer aanzienlijk. Dankzij de in de Buster RL 150 geïntegreerde bewegingssensor signaleren twee heldere LED’s het remproces voor andere weggebruikers. De stralingshoek van 240 graden voor de RL 80 en 280 graden voor de RL 150, in combinatie met de koplamp, zorgt dat er rondom zicht is. De achterlichten hebben ook een geheugenfunctie en activeren bij het volgende inschakelen het laatst gekozen lichtniveau. Een korte druk op de bedieningsknop toont de batterijstatus voor beide achterlichten.

Nu leverbaar

De nieuwe voor- en achterlichten zijn nu afzonderlijk en in sets in de winkel verkrijgbaar. Voor montage achteraf is er een GoPro Front Light Adapter waarmee elk Buster voorlicht direct onder de fietscomputer kan worden gemonteerd, evenals een universele helmhouder als extra accessoire voor de Buster 800 en de Buster 1100.