Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shirt beu? Keer het om!

Wie dacht dat de markt van fietskleding verzadigd was, think again. Met de regelmaat van een goed geöliede Zwitserse klok blijven er nieuwe kledingmerken en -merkjes opduiken, jammer genoeg vaak weinig geïnspireerde kopiëen van bestaande (grote) merken. Het Britse Invani heeft wel een ‘unique selling proposition’: het maakt enkel omkeerbare fietskleding.

Niet nieuw, wel consequent

Nu is dat principe van de omkeerbare kleding niet zo nieuw, zo zullen we in de rubriek 100% Getest van Grinta! 76 het Mavic Allroad Insulate Vest bespreken, een gevoerd windvestje dat je kunt omkeren om het in grijs of oranje te dragen. Invani gaat echter een flinke stap verder want àlle kledingstukken van het Britse merk kan je omkeren en binnenstebuiten dragen. “Het grote voordeel daarvan is dat je met de aankoop van één kledingstuk er meteen twee hebt. Want soms ben je op één bepaalde kleur uitgekeken of ze past niet helemaal bij de rest van je outfit of fiets. Geen probleem met de Invani kleding die je simpelweg omdraait”, klinkt het bij de Britten.

Functioneel? Functioneel!

Alle kledingstukken hebben platgestikte naden om er voor te zorgen dat je ze effectief aan twee kanten kunt dragen, mét behoud van comfort en alle mogelijke andere functies. “Vandaar dat onze shirts met korte en lange mouwen aan beide zijden van de enkele laag stof drie steekzakken hebben. Je voelt die extra rij zakken op je rug niet als je fietst en ze voegen slechts een paar grammen toe. Daarvoor hoef je het dus niet te laten.”

Goed voor de portemonnee en het milieu

De omkeerbare kleding van Invani heeft volgens de dames en heren achter het merk ook een ecologisch voordeel. Als je omkeerbare fietskleding koopt, koop je minder kleding en dat is sowieso goed voor het milieu. Invani verstuurt zijn kleding in biologisch afbreekbare verpakkingen en vraagt zijn klanten om bij het retourneren van producten dat in zo min mogelijk plastic te doen.

Het Invani-gamma is relatief beperkt met shirts met korte en lange mouwen, een windvest, onderhemden, armwarmers, kniewarmers en beenwarmers voor mannen en vrouwen. Alle items zijn omkeerbaar, de prijzen competitief. Voor een omkeerbaar fietsshirt met korte mouwen betaal je 88,99 euro, een shirt met lange mouwen is amper zes euro duurder. Alle info op de website van Invani.

Gerelateerde artikels