Deel dit artikel:

Shimano beloont mooiste actievideo met een fietsreis

Voorwaarde: video moet gemaakt zijn met de camera CM-1000.

Eigenaren van een Shimano Sport Camera opgelet: Shimano is op zoek naar de mooiste video’s die met de CM-1000 zijn gemaakt. De video mag maximaal 2 minuten duren, moet gevarieerde beelden bevatten en de ritgegevens dienen in beeld zichtbaar te zijn. Dit laatste is mogelijk met behulp van de speciale applicatie van de Shimano Sport Camera.

De maker van de mooiste video krijgt een fietsreis van Vasa Sport cadeau, zo belooft Shimano in een persbericht. Naast de Vasa fietsreis zijn er nog meer prijzen te verdienen, zoals een Mio Cyclo 315 HC West Europa en Elite Trainer Qubo Power Smart Blu+. Meedoen kan via de Facebook-pagina’s van Shimano Road en MTB en BIKEGEAR. De video kan ook per e-mail ingestuurd worden. Het e-mailadres is: socialmedia.sbx@shimano-eu.com.

Shimano Sport Camera: eenvoudig en veelzijdig
De waterdichte CM-1000 biedt elke fietser de mogelijkheid om zijn sportieve prestaties op een hoge resolutie vast te leggen. De sportcamera maakt gebruik van WiFi met iOS en Android apps voor mobiele apparaten om live-afspelen, video afspelen, opname framing en het op afstand instellen van de camera mogelijk te maken. Uniek aan de CM-1000 is dat het apparaat zowel ANT+ als ANT draadloze verbindingen over kan brengen naar fietscomputers en accessoires. Eén daarvan is de nieuwe Shimano Di2 D-Fly draadloze unit. Fietsprestaties kunnen weergegeven worden in de video’s.

Met de speciale, gratis te downloaden edit software knip en plak je jouw favoriete opnamen. Zo stel je op een eenvoudige manier je video’s samen. Je kunt muziek toevoegen en maakt via een overlay gegevens van de ANT sensoren zichtbaar in het beeld. Snelheid, cadans, vermogen, hartslag en schakel/positie voor en achter kunnen zo achteraf worden geanalyseerd of gedeeld met vrienden, bijvoorbeeld via social media. De software is te downloaden op internet.