Deel dit artikel:

Selle Italia vereenvoudigt zijn aanbod

Selle Italia is voor modeljaar 2020 flink met de bezem door zijn aanbod gegaan. “We hadden simpelweg te veel modellen en te veel categorieën waardoor het voor onze klanten te onoverzichtelijk werd”, klinkt het bij de Italiaanse zadelfabrikant. Met nog drie productlijnen wil Selle Italia zijn aanbod opnieuw stroomlijnen.

De 2020 catalogus is opgedeeld in drie hoofdstukken: Performance, Sportouring en Heritage. Binnen de Performance categorie vind je zes families (SLR, Flite, SP-01, Novus, X-LR en Iron Evo) waarbinnen je steeds voor drie afwerkingsniveaus kunt kiezen. Onder de rubriek ‘Sportouring’ vallen de Gran Turismo en de Commuting zadels, in het ‘Heritage’ gamma vind je schitterende retro versies van de Flite en de Turbo waarbij de ontwerpers zich lieten inspireren door de zadels van klassieke motoren.

Binnen de Performance afdeling krijgt de SLR Boost familie (de korte en brede zadels krijgen binnen het Selle Italia gamma het label ‘Boost’ opgekleefd) er drie zadels bij: SLR Boost Endurance SuperFlow, SLR Boost Gravel SuperFlow en SLR Boost X-Cross SuperFlow. Alle drie de zadels zijn dus Boost (kort en breed) en hebben een grotere centrale uitsparing om de druk op de aders richting je Beste Vriend te verminderen (vandaar de term ‘SuperFlow’).

De SLR Boost Endurance SuperFlow is het korte zadel voor de mannen die kicken op ultraritten, vandaar de padding van Light Gel Plus. De SLR Boost Gravel SuperFlow heeft ook een Light Gel Plus padding, maar dan aangepast aan de constante trillingen die gravelrijders op hun light offroad avonturen ervaren. Omdat een gravelride vaak niet eindigt als de zon ondergaat zit er reflecterend materiaal op de achterkant van het zadel. De SLR Boost X-Cross SuperFlow is het eerste korte en brede offroad zadel van Selle Italia. Tussen dek en rails zitten schokdempers en SuperFabric materiaal moet de zijkanten van het zadel beschermen als je ten val komt.

Gerelateerde artikels