Deel dit artikel:

Selle Italia speelt in op e-bikerevolutie

Selle Italia gaat niet voorbij aan trends. De Italiaanse fabrikant heeft daarom zadels die tegemoet komen aan de specifieke behoeften van mensen met een e-bike. Design, ergonomie en juist materiaalgebruik zijn de onderscheidende punten van deze zadels.

Selle Italia heeft in totaal vijf nieuwe modellen voor elektrische fietsen. Deze zijn alle gemakkelijk te herkennen aan het ontwerp met blauwe details. Ook staat op de buitenzijde de letter e (van e-bike) vermeld. Drie van de modellen (X-LR E-Bike Superflow, X-Land E-bike en X-Land E-Bike Superflow) zijn geschikt voor alle terreinen: on- en off-road. De twee andere (Max Flite E-Bike Gel Superflow en Lady E-Bike Gel Flow) zijn er met name voor de toer- en trekkingfietsers.

Vanuit technisch oogpunt bieden de nieuwe zadels unieke rijeigenschappen. Bijzonder is vooral de Climb Control-technologie. De achterzijde van het zadel loopt iets op om te voorkomen dat fietsers bij hellingen of het optrekken naar achteren schuiven. Met Climb Control is de zitpositie dus altijd ideaal en effectief. De zadelverhoging van achteren varieert van 15 tot 22 procent, afhankelijk van het model.

Ook de toplaag van de e-bikezadels is noemenswaardig. En dan met name het materiaalgebruik. Er is hiervoor Firba Tek-Mokka gebruikt. Dat is extra duurzaam, gaat langer meer en biedt tegelijkertijd veel comfort. Voor fietsers die het niet gewend zijn om vele uren achtereen te trappen zijn er nog zachtere modellen met gellaag. Volgens Selle Italia is dat materiaal ideaal voor middellange afstanden.

X-Land E-bike

X-Land E-Bike Superflow

X-LR E-Bike Superflow