Deel dit artikel:

Selle Italia blijft in Tour-sfeer

Met Geraint Thomas heeft de Tour de France zondag in Parijs een nieuwe winnaar gekroond. Voor alle Tour- en fietsfanaten heeft Selle Italia nog een speciaal aandenken: Limited Edition zadels in het iconische geel.

Net als de Ronde van Frankrijk maakt Selle Italia onderdeel uit van de wielerhistorie. In het verleden boekten kampioenen als Eddy Merckx, Alberto Contador, Miguel Indurain en Marco Pantani al successen in de Tour met het merk uit het Italiaanse Asolo.

Speciaal voor de Tour de France gaven de Italianen een bijzonder design mee aan vijf van de zadels van Selle Italia. Daarmee spelen ze in op de behoeften van een brede groep fietsers die gek zijn van de Ronde van Frankrijk.

Het is onder meer de SP-01 met Superflow-technologie die een geel tintje heeft gekregen. Dit is een van Selle Italia’s paradepaardjes waarbij het draait om stijl, comfort en esthetiek.

De SP-01 met Superflow-technologie is opgebouwd uit twee delen. Die kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Op deze manier wordt het bekken tijdens een training op een extra goede manier ondersteund, zonder concessies te doen als het gaat om stabiliteit. Als fietser ervaar je heel wat zitcomfort, terwijl je toch met een zadel rijdt dat gemaakt is om te presteren. De SP-01 is er met een rails van carbon en titanium.

SP-01 Carbonio Superflow

SP-01 Titanium Superflow

Ook de SLR, een tweede topproduct uit het gamma van Selle Italia, heeft een Tour-uitvoering gekregen. Daarbij ligt de nadruk nog meer op comfort. Ook de SLR heeft Superflow-technologie en uitvoeringen met een rails van carbon en titanium.

SLR Carbonio Superflow

SLR TI316

Tot slot heeft Selle Italia nog een Tour-zadel met retrolooks.

Selle Italia Epoca

Gerelateerde artikels