Deel dit artikel:

Scicon organiseert het WK fiets inpakken

Tijdens Giro gaan 6 mecaniciens de strijd aan.

Geen activiteit te gek of er is wel een WK voor. De Italiaanse fietskoffer- en fietstassenspecialist Scicon organiseert bijvoorbeeld het WK Fietstas Inpakken.

Bij dit WK strijden 6 professionele mecaniciens om de wereldtitel. De mekaniekers komen uit de profteams die door Scicon gesponsord worden en het zijn Alejandro Torralba van Tinkoff, Nicolas Daniel van Cofidis, Gari Atxa van Orica-Greenedge, Roger Theel van Trek-Segafredo, Ludovic Florin van AG2R-La Mondiale en Nicolas Coosemans van Etixx-Quick-Step.

Hun opdracht is simpel: pak zo snel mogelijk een teamfiets in in de Scicon Aerocomfort 2.0 TSA fietskoffer. De mecaniciens moeten zich aan enkele eenvoudige regels houden, zoals onder andere dat de wielen in de daarvoor bestemde wieltassen moeten zitten met de ritsen gesloten, de uitvalnaven moeten netjes in een vakje zijn opgeborgen en de tas moet van een slot voorzien worden met de spanbanden juist aangesnoerd.

De 6 kandidaten gaan een voor een de strijd aan tijdens de Giro d’Italia en Scicon gaat daarvan video-opnames maken. Er wordt ook een wedstrijd voor consumenten aan verbonden: die kunnen een AeroComfort 2.0 TSA koffer winnen. Houd daarvoor Scicon in de gaten. (RVS)