Deel dit artikel:

Scicon brengt nieuwe Aeroshade Kunken met monogram uit

Voor wie de nieuwe Aeroshade Kunken ziet is één ding duidelijk: de bril komt uit de keuken van Scicon. Het Italiaanse merk heeft niet alleen het montuur benut om het merklogo zichtbaar te maken, het zit ook (vele malen) verwerkt in de lenzen, als monogram.

De Scicon Aeroshade Kunken heeft een grote, panoramische lens om een maximaal gezichtsveld te bieden. Deze verschilt van het originele Aeroshade-model doordat het frame op de onderste helft van de lens is weggelaten. Theoretisch kan je daardoor als fietser meer zien. Het Horizon Adapt-neusstuk stelt je in staat het gezichtsveld met 10 procent naar boven of beneden bij te stellen door het neusstuk dienovereenkomstig te bewegen. Het neusstuk is ook in de breedte verstelbaar.

Door verwijdering van het onderste deel van het montuur is er ruimte vrijgekomen voor vijf ventilatieopeningen. Die verbeteren de luchtstroom en gaan het beslaan van de lens tegen. Dit alles naar voorbeeld van de Scicon Aerowing Lamon, die Tadej Pogačar droeg in de Tour de France. Het bovenste, centrale deel van het frame is ook bewust iets hoger gemaakt. Dit zou de luchtstroming ten goede komen.  

De lenzen zijn UVA- en UVB-bestendig en getest op impact, voor het geval je tijdens de rit met steenslag te maken krijgt. Het frame is volgens Scicon gemaakt van een ecologisch geproduceerd, bio-based materiaal, dit ter verkleining van de ecologische voetafdruk.

Tadej Pogačar werd voor het eerst gezien met de Scicon Aeroshade Kunken toen hij vorig jaar naar de overwinning reed in Il Lombardia. Andere profs rijden sinds eind vorige maand met de Scicon Aeroshade Kunken in het peloton. De gesponsorde profteams hebben in hun brillen teamspecifieke monogrammen, naast die van Scicon.

De nieuwe bril is verkrijgbaar met een viertal monturen en een zevental lenzen. De variant met het opvallende monogram is er vanaf 209 euro. Wil je het monogram – dat je van de binnenkant uiteraard niet ziet – liever niet, dan is het mogelijk om er eentje zonder aan te schaffen. Die bril is iets voordeliger.