Deel dit artikel:

Sapim zoekt internationale salesmanager die sterk is in klantrelaties bouwen

Degenen die in de markt zijn voor een nieuwe job in de tweewielerbranche, opgelet: spaakgigant Sapim werft een nieuwe salesmanager. Bij interesse stuur je je motivatie en cv naar katrien.kempenaers@sapim.eu

In de functie van salesmanager vertegenwoordig je Sapim op commercieel gebied. Je ondersteunt internationale klanten en adviseert hen bij hun productontwikkelingen waarin de producten van Sapim zijn geïntegreerd. Je draagt tevens zorg voor de uitbreiding van het klantenbestand, dat bestaat uit zowel fietsfabrikanten als wielbouwers.

Een goede relatie met klanten is daarbij zeer waardevol; je begrijpt de behoeften van je klant zodat je maximaal kunt ondersteunen. De gemaakte afspraken en klantverwachtingen sluit je kort met de Customer Services en andere betrokken afdelingen. Je neemt deel aan projecten op het vlak van engineering en kwaliteit, zodat je de stem van klanten binnen de Sapim-groep goed kunt vertegenwoordigen. Op internationale fietsbeurzen en -evenementen ben je van de partij.

Uitdagende job

Sapim spreekt van een zeer uitdagende job. “Deze kans is uniek vanwege de diversiteit aan klanten die je tegenkomt. Je krijgt te maken met klanten van verschillende omvang en diverse producten die op uiteenlopende manieren in de markt worden gepositioneerd. Je komt zo in aanraking met een zeer breed scala aan klantprofielen.”

Om in aanmerking te kunnen komen voor de job, is een aantal dingen belangrijk. Je hebt een opleiding gevolgd in de richting van marketing of economische wetenschappen (master of bachelor) en werkervaring in de fietsindustrie, bij voorkeur als vertegenwoordiger. Daarnaast heb je feeling of ervaring met techniek, spreek je vloeiend Engels, kun je je in internationaal georiënteerde omgeving redden en ben je bereid om te reizen, onder andere voor deelname aan events.

Hoogwaardige producten

Sapim staat bekend om zijn hoogwaardige spaken, nippels en velgen die wereldwijd door wielfabrikanten en -bouwers worden gebruikt. Het bedrijf startte in 1918 als fabrikant van spaken en nippels. In de loop der jaren heeft de groep zich aanzienlijk uitgebreid en verschillende productievestigingen in Europa en Azië geopend. Sapim nam ook Ryde over, een toonaangevende fabrikant van aluminium velgen. Momenteel produceert de  groep spaken, nippels en aluminium velgen op meer dan zes productielocaties over de hele wereld.