Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Santini doet plastic verpakkingen in de ban

Santini heeft afscheid genomen van plastic verpakkingen. In plaats daarvan verpakt het merk zijn kleding nu in alternatieve wikkels die volledig afbreekbaar zijn. De kwaliteit daarvan is gelijk, zo stelt de leverancier van Santini.

De vernieuwing in de manier waarop de kleding wordt gepresenteerd, dateert van begin dit jaar. De Italiaanse fabrikant vond het, gelet op de maatschappelijke discussie omtrent het gebruik van plastic, de hoogste tijd voor een andere aanpak. Eentje die rekening houdt met het milieu. Het plastic werd in de ban gedaan en daarvoor terug kwamen volledig afbreekbare verpakkingen van TIPA, een internationaal opererend bedrijf.

Duurzame kleding

De keuze voor milieuvriendelijke verpakkingen zijn in lijn met andere keuzes die Santini heeft gemaakt. Het Italiaanse merk kiest bijvoorbeeld bewust voor stoffen van leveranciers uit de eigen omgeving, onder meer van Sitip en Carvico. Deze partijen zijn beide in Bergamo gevestigd. Daarbij worden de producten steeds meer en zo veel mogelijk gemaakt van gerecycled garen.

De kits die Santini levert aan de professionele teams van Trek-Segafredo (heren en dames), de officiële Granfondo Stelvio Santini-jersey en enkele van de zomercollecties voor 2021 bevatten allemaal stoffen die zijn vervaardigd van gerecyclede en herwonnen materialen. Daarnaast worden alle regenboogtruien vanaf het wereldkampioenschap veldrijden gemaakt van gerecyclede stoffen, geleverd door Polartec. Dit geldt voor alle disciplines.

Gerelateerde artikels