Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rothaus Riderman: ideale seizoensafsluiter

Een driedaagse mét een tijdrit op de openingsdag: Frederic Glorieux zag de Rothaus Riderman wel zitten om zijn granfondoseizoen 2018 af te sluiten.

Wat? Rothaus Riderman, driedaagse in de Duitse regio Baden-Württemberg.

Wie? Frederic Glorieux

Hoeveel km? Tijdrit: 16 km – Rit 1: 109 km – Rit 2: 87 km

Resultaat? Tijdrit: tiende – Rit 1: vijfde – Rit 2: vijfde. Zesde in algemeen eindklassement

Van collega fietsers had ik gehoord over de Rothaus Riderman. Een goede organisatie, de wegen in perfecte staat en een leuke sfeer. Ideaal om je seizoen mee af te sluiten. Dit moest ik dus ook eens gedaan hebben. Het feit dat er een tijdrit in zat sprak me extra aan. Hierin ben ik nog een leek. Gelukkig mocht ik van een vriend een tijdritfiets gebruiken en Castelli leverde me een tijdritpak: het Body Paint 3.3 tijdritpakje waar ook de renners van Team Sky in rondknallen. De opdracht was simpel: zestien kilometer alles geven en zien waar het schip strandde. Op een parcours met veel rechte stukken op/af, veel wind en natte wegen reed ik vol verzuring onverhoopt naar een tiende plek. Waar ik best tevreden mee was aangezien ik geen ervaring heb in het tijdrijden en mijn gestel het klimwerk verkiest. Het doel in de eerste rit was dichterbij sluipen in het klassement en bergop het verschil proberen maken. Op de langere hellingen kon ik naar hartenlust aanvullen, maar de Duitsers fietsen echt in ploegen waardoor ik weinig tot geen steun kreeg. Uiteindelijk fietsten we met elf naar de finish en was de vijfde plek voor mij. De laatste rit was er ééntje van amper 87 kilometer met vooral veel windstukken. Ik had mezelf voorgenomen om mijn krachten te sparen en vooral mee te zijn als het brak, wie weet zat er dan nog een late uitval in. Dankzij de regen en wind lag het veld snel uiteen en reden we met negen naar de finish. Een serieuze aanval zat er niet meer in en het werd terug een vijfde plaats. Het leverde een zesde stek in het algemene klassement op, op 44 seconden van de winnaar. Kortom: een geslaagde afsluiter van het seizoen en weer een mooie ervaring rijker!