Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rijd over de hele wereld, gewoon vanuit je huiskamer

Een tochtje maken in Gent, de col d’Izoard beklimmen, fietsen over de Passo dello Stelvio of samen met Tony Martin? Dit is allemaal mogelijk met de nieuwe Tacx Desktop applicatie. Onlangs lanceerde zij een open Bèta versie van een nieuw software platform; het meest complete software pakket van het moment.

Dit platform bestaat uit drie delen: de Tacx cloud website (cloud.tacx.com), de Tacx Training app (smartphones en tablets) en de Tacx Desktop app. De cloud website is het platform waar je jouw account en trainingen maakt en beheert. Het aanmaken van een account is gratis en kan via je Facebook of Google-account doen, maar je kan ook een ‘Tacx account’ aanmaken.

De Tacx Training app bestond al. Ze heeft nu een update gekregen met een sterk verbeterde functionaliteit. Met deze app fiets je gemaakte workouts, trainingsplannen (verwacht: begin 2018), een GPS-track en een vrije training op basis van vermogen, FTP, helling en hartslag. Deze feature is beschikbaar voor smartphones en tablets in de App store en Google Play.

Tacx lanceerde ook een nieuw platform: de Tacx Desktop applicatie. Met deze applicatie heb je, tegen een maandelijks tarief, onbeperkt toegang tot alle Tacx Films die in de app zitten. Hierbij kun je kiezen tussen standaard kwaliteit of HD kwaliteit videos. De huidige desktop app is een open Bèta versie en alleen nog beschikbaar voor Windows 10. Mac compatibiliteit wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2018. In de toekomst wordt het ook mogelijk om te koppelen met trainers van derden. In de Bèta versie zijn 5 films gratis beschikbaar, zodat je het alvast kunt proberen.

Tijdens het fietsen in een film, krijg je live feedback van je prestatie. Je snelheid, cadans en vermogen worden op een overzichtelijke manier getoond. De weergave kan je naar eigen wens customizen. Heb je een hartslagmeter? Dan kun je deze in de applicatie koppelen zodat die ook je hartslag laat zien. Ook kun je racen tegen opponenten. Daarbij race je dan tegen jezelf of een eerder neergezette prestatie van een van je vrienden. Dit laatste zal vanaf het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn.

Nadat je de training hebt uitgevoerd, wordt deze als activity opgeslagen in je workout-overzicht van de Tacx cloud website. Hier worden alle gedane trainingen opgeslagen en weergegeven,  zowel van de Tacx Desktop app als van de Tacx Training app. Door op een activity te klikken, kun je deze analyseren en bekijken. Je kunt bovendien je activity delen met je vrienden en het activity-overzicht van je vrienden volgen. Tevens is het mogelijk om je training te exporteren naar Strava.

Registratie in de cloud, de app-download en de 5 films zijn volledig gratis. Er is dus weinig wat je ervan weerhoudt om het eens te proberen. De Tacx Desktop app kun je downloaden in de Windows store.

Gerelateerde artikels