Deel dit artikel:

Revolutionaire fiets rijdt op zonne-energie

E-bikers hoeven hun fietsaccu straks niet meer handmatig op te laden.

Meer en meer mensen verkiezen de e-bike boven de auto. Wie dat nog niet duurzaam genoeg vindt, kan nog een stapje verder gaan. Het Eindhovense Solar Application heeft met enkele andere partijen een e-bike ontwikkeld die rijdt op zonne-energie. Het is de zogeheten s-bike, die straks voor ongeveer 2.400 euro te koop zal komen.

“Er zijn al wel een paar fietsen ontwikkeld die op zonnecellen rijden, maar wij wilden een product ontwerpen dat het concept fiets geen geweld aandoet én dat effectief is. De zonnecellen zitten in het voorwiel en deze fiets laadt te allen tijde; het maakt niet uit hoeveel zonlicht er is”, vertelt Marc Peters, oprichter en eigenaar van de Eindhovense Solar Application, tegen De Telegraaf.

Ruim een jaar hebben de ontwikkelaars gesleuteld aan de speciale e-bike. De schatting is dat in 2019 zo’n 10.000 Nederlanders met zonnecellen in het wiel rondrijden. “Hij is nu nog vier kilo zwaarder dan een gewone fiets, maar eenmaal in de winkel zullen we de accu lichter kunnen maken. Een elektrische fiets zonder stekker is voor veel gebruikers een droom. We willen op deze manier een steentje bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem.”

  • De nieuwste editie van Grinta! bevat een bijlage over e-bikes. Haal ons magazine nu in huis.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE